Oglas
· · Komentari: 0
KUĆNI TRENING

SPISAK vežbi koje možete da radite kod kuće, kad god vam odgovara i da ZATEGNETE TELO

Redovno vežbanje je jako važno za održavanje svakodnevnog fizičkog zdravlja.

1603791507_Depositphotos_22277929_s-.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Pored dobrog fizičkog zdravlja, vežbe doprinose i dobrom izgledu. U narednom tekstu navešćemo neke od osnovnih vežbi koje možete da radite u kućnim uslovim kada vama to najviše odgovara.

Čučanj

Čučanj je najbolja vežba za ovu regiju, bilo da je običan, bugarski ili sa šipkom. Stanete sa raširenim nogama u širini bokova. Spuštate se guzom u čučanj, baš kao da želite da sednete na stolicu iza sebe. Pri tom pazite da kolena budu tačno iznad nožnih prstiju, a ne da ih prelaze. Kratko se zadržite u čučnju pa vratite u početni položaj.

Pročitajte još: Trčite! Ovaj vid rekreacije VRAĆA MENTALNU SNAGU

Iskorak

Stanite uspravno, stopala neka budu spojena, i ruke na kukovima. Iskoračite jednom nogom napred, a kolenom druge se lagano spuštajte prema tlu. Pazite da koleno noge koja je ispred ne prelazi vrh prstiju. Kada koleno noge koja je iza tela bude blizu podloge zadržite se u tom položaju nekoliko sekundi i lagano se vratite u početni položaj. Na kraju snažno stegnite mišiće zadnjice. Uradite od pet do sedam ponavljanja jednom nogom, pa uradite vežbu i suprotnom nogom.

Foto: Depozit

Sklek

Sklek je gimnastička vežba koja prvenstveno razvijia mišiće grudi, kao i ramena i triceps. Izvodi se na ravnoj tvrdoj podlozi gde je potrebno telo spustiti tako da grudni koš dotakne zemlju i vratiti ga na početnu poziciju koristeći ruke.

Trbušnjaci

Trbušnjaci su vežba jačanja snage trbušnih mišića. Da bi se obavila vežba, potrebno je da ležite na podu sa kolenima savijenim pod uglom od 90 stepeni, i onda podiže trup bez pomeranja kolena. Ruke su smeštene iza glave ili vrata, preko grudi ili su ispružene paralelno sa telom.

Pročitajte još: Ovih 10 RAZLOGA probudiće vam ŽELJU ZA ŠETANJEM već danas

Potisak za ramena

Podignite tegove, opružajući ruke u zglobovima laktova, sve dok ruke ne budu potpuno opružene sa tegovima iznad ramena. Savijajući ruke u zglobovima laktova vratite tegove u početni položaj.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas