Oglas
· · Komentari: 0
čaj

Da li ste pili ČAJ OD CIMETA? Ima brojne pozitivne efekte na organizam

Smatra se da je čaj od cimeta izuzetno zdrav, često je dodatak pićima i kolačima, a da li ste nekad napravili ceo čaj samo od cimeta?

1637067848_shutterstock_591492971.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Cimet i ključala voda zajedno daju rezultate, a priprema je jednostavma. Preporučuje da se jedan štapić cimeta jednostavno kuva u jednoj šolji vode 15 minuta. Procedite cimet i uživajte. Takođe možete da pronađete kesice čaja sa cimetom u prodavnici.

Čaj od cimeta pruža antioksidante

Čaj od cimeta može da ponudi brojne zdravstvene prednosti, zbog svog bogatog sadržaja antioksidansa polifenola. Polifenoli su mikronutrijenti koji se nalaze u biljkama koje su prepune antioksidativnih svojstava, koji pomažu u zaštiti ćelija od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima, bore se protiv upale i sprečavaju bolesti.

Pročitajte još: KANTARION je u lekovite svrhe koristio i HIPOKRAT, a evo kako vam ona može pomoći

Pomaže u smanjenju upale

Cimet je moćno antiinflamatorno sredstvo, a pijuckanje kao čaj nudi i te prednosti. Kao što je primećeno u jednoj studiji, od 115 testiranih namirnica, utvrđeno je da je cimet jedna od najmoćnijih antiinflamatornih namirnica.

Čaj od cimeta pomaže u kontroli šećera u krvi

Cimet ima jedinjenje koje deluje slično insulinu i pomaže u premeštanju šećera iz krvi u ćelije.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas