Oglas
· · Komentari: 0
LEK IZ PRIRODE

Da li ste znali da se KAMILICA u narodnoj medicini smatra PRIRODNIM ASPIRINOM, a evo i zašto

Prekomerna upotreba antibiotika može imati negativne posledice po organizam pa je rešenje u upotrebi prirodnih antibiotika.

1636223005_shutterstock_722687425.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Kamilica je od davnina poznata kao lek za mnoga oboljenja i tegobe. Jedna je od najrasprostranjenijih i najstarijih narodnih lekovitih biljaka. Koristi se kod bolesti respiratornog sistema, poremećaja probave, genitourinarnog i živčanog sistema. Možemo reći da se kamilica preporučuje kod bilo koje bolesti. Doprinosi poboljšanju zaštitnih funkcija leukocita, ubrzavanju procesa oporavka i daje sedativni efekt.

Pročitajte još: TRAGEDIJA: Popularna pevačica preminula u 48. godini

Sadrži eterična ulja, apigenin, umbeliferon, salicilnu kiselinu, fitosterin, glikozidne materije, hlorogenu kiselinu, vitamin B1 I C, minerale i matricin. Najlekovitiji deo biljke je cvet, koji sadrži upravo eterična ulja koja mu daju karakteristični i prijatni miris. Ima izuzetno široku primenu, nalazi se u sastavu mnogih preparata u kozmetici i farmaciji, i pomaze kod velikog broja različitih oboljenja.

Čaj od kamilice

Pročitajte još: Boja kose mnogo govori o TEMPERAMENTU: Šta znači ako imate plavu, crnu ili crvenu kosu, a šta ako često menjate boju?

Čaj od kamilice ima umirujuće i isceljujuće dejstvo na ceo organizam, pogodan je kako za spoljašnju, tako i za unutrašnju upotrebu. Neke od tegoba na koje ima blagotvorno dejstvo su problemi sa stomakom poput grčeva i čireva, pomaže prilikom održavanja nivoa šećera u krvi, ima antibakterijsko i antiupalno dejstvo, deluje umirujuće na nervni sistem i ublažava nervozu i nesanicu.

Pročitajte još: Sedam zanimljivih ŽENSKIH imena koja su izvedena od BILJAKA

Osim kao piće, ovaj napitak se može koristiti i za inhalaciju i olakšavanje posledica kod prehlade i alergijskog rinitisa, ili kao tečnost za ispiranje očiju, usta ili grla. Kamilica pospešuje regeneraciju kože, pa se može upotrebiti za umirenje iritirane i oštećene kože, bilo da su u pitanju ranice, akne ili opekotine od sunca. Takođe smiruje i teme glave pa ublažava i problem perutanja. Ukoliko ste ljubitelj toplih kupki, dodajte kamilicu sledeći put i vaša koža će vam biti zahvalna.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas