· · Komentari: 0
lek iz prirode

PROBLEMI SA STOMAKOM i CREVIMA: Čajevi od ovog BILJA će vam biti NAJBOLJI SAVEZNICI u njihovom rešavanju

Problemi sa stomakom i crevima mogu predstavljati ozbiljan problem.

1643971925_teacup-gc591e2391_1280.jpg
Foto: pixabay

Problemi sa varenjem, čirevima na želucu, nadimanjem, gasovima, apetitom ili težinom u želucu sve su češći. Brz način života, neredovna ishrana, malo fizičke aktivnosti i hroničan stres mogu značajno oslabiti rad našeg digestivnog trakta i crevne flore. U rešavanju ovih problema značajno vam mogu pomoći čajevi od ovih biljaka.

Kantarion

Otkriveno je da ova biljka može biti sjajan saveznik u lečenju čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu. Najčešći vid konzumacije jeste ispijanje čajeva od ove biljke ili kantarionovog ulja. Kantarion sadrži i supstance koju ubrzavaju regeneraciju tkiva.

Pročitajte još: Konzumiramo svakodnevno njen plod, a nismo svesni da je čaj od lista ove biljke NAJZDRAVIJI NAPITAK na svetu (RECEPT)

Nana

Čaj od ove biljke, bez sumnje, imamo svi u kuhinjskom ormariću. Biljka nane može pomoći u regulisanju problema sa gasovima, nadimanjem, lošim varenjem.  NJena lekovita svojstva prepoznata su još odavnina.

Hajdučka trava

Čaj od hajdučke trave preporučuje se za regulisanje rada organa za varenje, kao i ljudima koji pate od gastritisa. Hajdučka trava može imati izuzetno blagotvorna svojstva i na rad jetre.

Pelin

Iako nam je prva asocijacija na pelin gorčina, ova biljka može izuzetno pomoći u regulaciji želudačne kiseline, stimulisanja probave, otklanjanja nadimanja i kod problema sa gasovima.

 

 

 

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.