Oglas
· · Komentari: 0
SAVET

Neke paste za zube sadrže SREDSTVO ZA PRANJE KOLA: Evo kako da na prirodan način uklonite neprijatan zadah ZAUVEK

Neke savremene zubne paste, kako kažu naučnici. u sastavu sadrže toksične hemikalije koje se koriste za pranje auta i izazivaju kancer.

130211903_3185107_zybnoi_poroshok_iz_trav_1.jpg
Foto: Depositphotos
Oglas

Kako sačuvati zdrave zube, a ne naškoditi organizmu? Odgovor na ovo pitanje znaju ruski travari, koji savetuju da napravite zubni prah od lekovitog bilja.

Pročitajte još: MOĆ SODE BIKARBONE: Uz njenu pomoć ojačajte imunitet, izbelite zube i OČISTITE KUĆU

Prema rečima naučnika, u nekim pastama se nalaze toksične hemikalije, među kojima je triklozan koji se smatra kancerogenom, i natrijum lauril sulfat - deterdžent koji se inače koristi za pranje auta i može da postane uzrok hroničnih čireva u usnoj duplji.

S obzirom na potencijalnu opasnost dentalne „hemije“, mnogi Rusi odlučuju da u kućnim uslovima  naprave biljni zubni prah po starinskim travarskim receptima. U Rusiji za održavanje higijene usta su vekovima koristili mešavinu od mekinja, suve mlevene gline, pepela i lekovitih trava. Najčešće u sastavu prirodnog praha za zube se nalazile kopriva, bokvica, kamilica, nana i lipa.

Lekovite biljke
Kopriva - pomaže kod krvarenja i upale desni. Bokvica – poseduje antibakterijsko, antiseptičko i antitoksičko  svojstvo. Kamilica – štiti od karijesa, ima antiupalno dejstvo, ublažava bol. Nana – prirodan analgetik, eliminiše neprijatan miris, poseduje fungicidno svojstvo. Lipa – ima antiseptičko i baktericidno dejstvo

Recept biljnog zubnog praha

Sastojci:

Suva bokvica – četiri čajne kašičica
Suva nana – pet čajnih kašičica
Pšenične mekinje – šest kačšičica
Kurkuma – pola čajne kašičice
Zira – jedan prstohvat
Korijander – pola čajne kašičice
Morska so – pola čajne kašičice
Biber – jedan prstohvat
Lovorov list – jedan do dva lista
Karanfilić – dva lista
Cimet – pola čajne kašičice
Stevija – jedna čajna kašičica
Način pripreme: Pomečajte sastojke i sameljite ih u blenderu.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas