Oglas
· · Komentari: 0
ZELJE

Ručak koji leči i podmlađuje: Kiselo zelje ima minimum KALORIJA i maksimum ZDRAVLJA

Kiseljak deluje kao blagi diuretik, eliminiše otrove i masnoće, obiluje vitaminima B i C, sadrži jod koji normalizuje funkciju štitne žlezde i bakar za bolji metabolizam

1626091831_Depositphotos_1970777_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Ručak koji leči, a još i pomaže u mršavljenju, produžava život i podmlađuje organizam... Da li je ovo moguće? Moguće je, ako dodajete jelima tajni sastojak - kiseljak, odnosno kiselo zelje.

Pročitajte još: Vera (71) nikada ne ide kod doktora i ništa je ne boli. Pije samo jednu stvar

Zelje je bilo korov

Do pre 200 godina Rusi su smatrali ovu biljku beskorisnim korovom, a sada je skoro u svakoj porodici kiseljak letnja namirnica broj jedan. Od njega prave salate, supe, pite, uštipke...

Moćni antioksidans
Ova biljka je moćan antioksidans koji štiti organizam od štetnog dejstva slobodnih radikala i produžava životni vek.

Ova namirnica ne goji nego mršavi , što zvuči kao fantastika, ali kada je u pitanju kiseljak ovo je apsolutna istina jer 100 grama ove biljke sadrži samo 22 kalorije.

Ima blago diuretičko dejstvo; serum u njegovom sastavu pomaže da se eliminišu toksini i masnoće, jod normalizuje funkciju štitne žlezde, a bakar poboljšava metabolizam. Svi ovi faktori pospešuju brzi, ali zdravi gubitak kilograma.

Pročitajte još: Čaša JEČMENE VODE je bolja od šake lekova: Reguliše holesterol, čuva srce i ubrzava metabolizam

Zelje je šampion u vitaminu B

Dok jedete supu ili salatu od kiseljaka - ne samo da uživate u pikantnom ukusu nego se i lečite. Kiselo zelje je šampion među namirnicama po količini vitamina grupe B, zato ljubitelji ove biljke retko pate od stresa, nesanice, srčanih bolesti i disfunkcije creva. Sadrži puno vitamina C koji jača imunitet, štiti od virusnih infekcija i sprečava anemiju.

usporava starenje
Ruske lepotice obožavaju kiseljak jer on podmlađuje kožu i kosu i usporava procese starenja u organizmu. Muškarci ga takođe vole jer poboljšava polnu funkciju i stimuliše rad testisa.

Pročitajte još: 12 recepata za čistija pluća: Lipa i ovas učiniće čudo

Lekovito dejstvo kiseljaka

  • Poboljšava varenje
  • Leči opstipaciju (zatvor)
  • Reguliše lučenje žuči
  • Pomaže u zaceljivanju čireva i gnojnih rana
  • Leči stomatitis i upale u ustima
  • Ubrzava regeneraciju kože

Pročitajte još: Čaša tople slane vode PODMLAĐUJE, prolepšava i leči 7 bolesti. Evo KAKO se SPREMA

Maska protiv bora
Listove kiseljaka isitnite u blenderu, dodajte malo jogurta i vitamina E u kapsulama. Sve dobro promešajte. Nanesite kašastu masu na lice i sačekajte 20 minuta. Nakon toga isperite lice mlakom vodom.
  • Pomaže u lečenju angine
  • Sprečava anemiju
  • Izbacuje masnoće i otrove iz organizma
  • Poboljšava stanje nervnog sistema
  • Ublažava simptome PMS
  • Podstiče rad jajnika i testisa
  • Leči hemoroide

Recepti od zelja

Salata za mršavljenje

  • Sveži listovi kiseljaka - 40g
  • Krastavac - 100g
  • Rotkvice - 5-6 komada
  • Bareno jaje - 1 komad
  • Crni luk - 30g

Sve sastojke sitno iseckajte i pomešajte. Dodajte so, biber, maslinovo ulje ili jogurt, pa dobro promešajte.

Pročitajte još: Stižu KAJSIJE: Pojedite samo DVE voćke dnevno, i učinićete ČUDO za svoj organizam

Foto: Depozit

Kupka protiv hemoroida

Prelijte litrom ključale vode 50 korena kiseljaka. Kuvajte 3 minuta, pa ostavite 2 sata da odstoji. Dodajte ovaj čaj u toplu kupku i sedite u vodi 15-20 minuta. Primenjujte ovaj recept svakodnevno dok problemi ne nestanu.

Čaj protiv zatvora
Jednu čajnu kašičicu praha od korena kiseljaka prelijte sa 300 ml vode. Kuvajte 30 minuta, ohladite pa procedite. Pijte 1 supenu kašiku čaja 3-4 puta dnevno.

Pročitajte još: Vera (71) nikada ne ide kod doktora i ništa je ne boli. Pije samo jednu stvar

Lečenje cistitisa

Prelijte 500g svežih listova kiseljaka sa litrom ključale vode. Ostavite sat vremena da odstoji. Sipajte taj čaj u kadu sa toplom vodom. Sedite u vodi 15-20 minuta. Ponavljajte proceduru svakodnevno.

Da bubuljice nestanu

Jednu supenu kašiku isitnjenog lista kiseljaka pomešajte sa supenom kašikom cveta kamilice. Prelijte bilje čašom ključale vode i kuvajte 5 minuta Nakon toga procedite vodu, a prohlađenu smesu od bilja stavite na lice. Posle 20 minuta isperite lice mlakom vodom.

Pročitajte još: Čaj od LJUBIČICA: Umiruje grlo i osip na koži

Život bez stresa

Jednu supenu kašiku isitnjenog lista kiseljaka prelijte čašom ključale vode. Sačekajte 30 minuta da odstoji, pa procedite. Pijte 1/3 čaše čaja 3 puta dnevno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas