Oglas
· · Komentari: 0
PRIRODNA MEDICINA

RUSKI travari savetuju: Umesto da bacite BOGATSTVO na operaciju čukljeva, ispravite ih jednostavnim ČIŠĆENJEM ORGANIZMA (RECEPT)

Problem sa čukljevima smatra se problemom savremenog čoveka, posebno kao posledice ubrzanog načina života...

1619709440_Depositphotos_1637579_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos
Oglas

Najčešća je koštana deformacija u području stopala u narodu je čuvena kao čukljevi, odnosno problem sa čukljevima. Ovaj zdravstveni probleem nalazimo kod svih naroda i rasa, a smatra se da je jedan od najvažnijih činilaca nošenje uske obuće sa visokom petom.

Pročitajte još: Borac protiv bakterija raste na vašoj terasi - DRAGOLJUB, najukusniji cvet! (RECEPT)

NJihovom formiranju doprinose i grip, angina, giht, loš metabolizam, deformiteti kičme, pogrešna ishrana, reumatske infekcije ali pre svega dugo nošenje neudobne obuće.

Donosimo vam recept koji se u ruskoj tradicionalnoj medicini već vekovima prenosi s kolena na koleno, a koji se zasniva na lovitim svojstvima lovorovog lista.

Lekovita smesa sa lovorovim listom
Ovaj metod lečenja traje oko 2 meseca, ali doprinosi da čukljevi na nogama nestaju trajno. Potrebno je uzeti 5 velikih suvih listova lovora, usitniti ih dobro i preliti sa 100 mililitara 96% alkohola. Ostaviti da odstoji nedelju dana, a nakon toga je dobro procediti.Dobijenom smesom mazati čukljeve, ali pre toga dobor napariti noge u toploj vodi sa 3 litra vode i 1 kašičicom sode bikarbone. Potom obrisati noge, namazati ih tinkturom, obuti kratke pamučne čarape i leći na spavanje nakon toga.

Čišćenje organizma

Prvi korak ka rešenju problema čukljeva je čišćenje organizma od soli. Za ovaj proces potrebno je najpre preliti 1 kašiku usitnjenog lovorovog lista sa 300 mililitara vode i kuvati sve to 5 minuta u emajliranom loncu. 

Pročitajte još: Prelepa kraljica proleća: Evo šta sve treba da znate o MAGNOLIJI

Postupak kovanja radi se uveče, a napitak se nakon kuvanja prespe u termos i ostavi do ujutro. Ujutro procediti napitak i piti u toku dana u manjim gutljajima. Postupak ponoviti 3 dana uzastopno, pripremajući svako veče svež napitak. Napraiti 7 dana pauza, pa ponovo 3 dana piti. Tretman ponoviti posle 6 meseci.

Pročitajte još: Ako ste početnik u baštovanstvu, sa ovim cvetom nećete pogrešiti: Gajite BELI LJILJAN - najpopularniju sobnu biljku

Može se javiti česta potreba za mokrenjem. Ovo je znak da su se soli u organizmu počele otapati i pomalo iritirati mehur. Rezultat ćete osetiti nakon desetak dana. Pojaviće se lakoća u celom telu, proći će bolovi u zglobovima. Ovaj recept je takođe delotvoran i kod prirodnog razbijanja kamena u žuči i pretvaranja u pesak.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas