· · Komentari: 0
LEK IZ PRIRODE

Sačuvajte zdravlje svoje ŠTITNE ŽLEZDE: Ruski narodni preparat za HIPOTIREOZU (RECEPT)

Problemi sa štitnom žlezdom sve su češći i kod žena mlađe dobi

1652023990_sunflowers-g1462ed0f4_640.jpg
Foto: Pixabay

Štitna žlezda je žlezda sa unutrašnjim lučenjem, smeštena na prednjoj strani vrata ispod Adamove jabučice koja u krvotok luči hormone štitne žlezde. Hormorni ove žlezde utiču na metabolizam svake ćelije u organizmu i utiču na rad ostalih hormona endokrinog sistema sa kojima su u ravnoteži. Poremećaj rada ove žlezde posala je bolest savremene žene, posebno žena u periodu menopauze.

Pročitajte još: TRIK SA ŠIBICAMA: Ubacite ih u vodu u kojoj kuvate jaja i rešite problem koji muči svaku domaćicu

Najčešće bolesti su „Hašimoto“, „Graves“  i brojni „tihi“ tireoiditisi. Usled poremećenog odgovora, naš imuni sistem stvara antitela na ćelije štitne žlezde. Određena antitela stimulišu rad štitne žlezde a određena gase njenu funkciju. U većini slučajeva ova reakcija dovodi do postepenog uništavanja štitne žlezde i nastanka hipotireoze.

Pročitajte još: NAJZNAMENITIJE SRPKINJE: Za mnoge od njih niste čuli, a dugujemo im veliku zahvalnost

Hipotireoza kao i prolazna hipertireoza koji nastaju tokom ovog oboljenja su ozbiljna metabolička stanja koja mogu u velikoj meri da ugroze naše zdravlje. Hipo i hipertireoza se uspešno kontrolišu lekovima koje propisuje endokrinolog a samim tim nestaju i tegobe koje pacijent ima. Trend je porasta hroničnih tireoiditisa u mlađoj populaciji, kod osoba između 20 i 45 godina.

Ruske lekovite kapi za hipotireozu

Stanje nedovoljnog stvaranja hormona štitnjače zove se hipotireoza. Najčešći uzrok hipotireoze je kronična autoimuna upala štitnjače.

Pročitajte još: Da li je hrana za mačke BEZBEDNA ZA PSE? Sve što treba da znate o "krađi" iz mačjeg džaka

U proleće uberite 15 mladih borovih šiški veličine od 3 do 5 centimetara, pa ih sameljite što je moguće sitnije. Prelijte ih sa 50 mililitara kvalitetne votke ili rakije i ostavite da odstoje u poklopljenoj tegli deset dana. Nakon toga procedite preparat.

Pijte po 5 kapi tri puta dnevno. Kura neka traje 3 nedelje.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.