· · Komentari: 0

3 razloga zbog kojih vam mogu otpasti nokti: Izbegavajte ove stvari i nokti će vam biti zdravi

Izbegnite bolno opadanje noktiju

1656233620_foot-1885546_960_720.jpg
Foto: Pixabay

Krenula je sezona japanki i papuča, tako da su viši nokti na nogama pod veikim udarom. To je normalno. Teško je potpuno zaštiti stopala i nokte, posebno kada nosite otvorenu obuću. Ovo su najčešći razlozi zbog kojih dolazi do opadanja noktiju na nogama.

Povrede noktiju su česte. Stalno nam se dešava da prstima zakačimo neku ivicu po kući. Obično kažemo da smo “prebili nokat” koji posle izvesnog vremena poplavi a tek kasnije počne da se odvaja od mesa i najzad otpadne.

Pročitajte još: Četiri načina koja će vam pomoći da UKLONITE STRIJE: Metode bez trošenja velike sume novca i vremena

Drugi uzrok mogu biti gljivice na noktima. Moguće je da se gljivice zavuku između nokatne ploče i nokatnog kreveta i prouzrokuju odvajanje nokta od mesa.Slaba cirkulacija u stopalima takođe uvećava rizik od nastanka gljivične infekcije nožnih prstiju.

Otpadanje noktiju može da prouzrokuje i psorijaza. To je autoimuna bolest koja izaziva taloženje ćelija kože. Iako se uglavno manifestuje na koži ponekad može da zahvati nokte na nogama.Većina slučajeva psorijaze je blaga i ne pravi veće probleme.

Otpao nokat na nozi je bez sumnje, vrlo neprijatan problem i ne sme se olako uzimati. Pre svega morate sprečiti da dođe do infekcije.

Naime, kada nokat počne da se odvaja imaćete otvoren prolaz mikrobima kojih uvek ima u obući koju nosite. Osim pojačane higijene  i nege stopala, čarapa i obuće,zaštitite zahvaćeni prst sterilnom gazom. Izborom obuće sprečite dodatno mehaničko povređivanje.

BONUS VIDEO

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.