Oglas
· · Komentari: 0
SAVET

Akne, gojazan struk, iritacija oka i još TRI pokazatelja da imate upalu u telu

Bol u želucu ili mišićima, umor od ranog jutra, iritacija očiju i promene na koži nesumnjivi su simptomi da u organizmu "tinja" neka upala.

1629202621_Depositphotos_11975806_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Što je pre uočite, veća je vorovatnoća da ćete biti u prilici da je sasvim sanirate i izbegnete posledice.

Pročitajte još: Neverovatne prednosti ULJA KARANFILIĆA: Služi kao prva pomoć kod ovog čestog problema

Na ove pokazatelje bi trebalo da obratite pažnju da biste sprečili širenje upale.

Masne naslage oko struka

Masne ćelije oko stomaka podstiču stvaranje hemikalija koje pogoduju razvoju upale. Što više masnoće imate oko struka, to je veći rizik od hroničnih upala. Štaviše, stručnjaci za kardiovaskularne bolesti "šlauf" oko struka smatraju glavnim "leglom" upala koje dovode do brojnih bolesti krvnih sudova.

Povišen šećer i zadržavanje vode u telu.

Povišen šećer

Prženje i pečenje?
Prženjem ili pečenjem namirnica na ulju, kao i pasterizacijom, dimljenjem, jedenjem crvenog mesa, brze hrane, transmasti i dodatih zaslađivača dodatno se povećava njihov broj.

Na upalu upućuje i visok nivo šećera u krvi, koji povećava broj upalnih citokina koji putuju kroz krv. To, s druge strane, povećava nivo destruktivnih molekula, koji se povezuju sa bržim starenjem organizma.

NJihovom razvoju pogoduje višak šećera u ishrani, zbog kojega slabi kolagen, pa dobijamo bore i podočnjake. Ti molekuli otežavaju cirkulaciju i dovode do zadržavanja vode u telu, a nalaze se i u namirnicama životinjskog porekla.

Pročitajte još: Konzumiranje PISKAVICE pomaže u povećanju ženskog seksualnog nagona, otkriva istraživanje!

Problemi sa varenjem

Ukoliko imate problema sa varenjem, gasovima, prolivom, nadutošću ili zatvorom, imajte na umu da oni mogu da proizlaze iz upaljenog, preterano propusnog creva koje omogućava otrovima iz organizma da uđu u krvotok. To je jedan od najčešćih i vrlo raširenih uzroka širenja upalnih procesa u telu.

Mučnina i gorušica ne nastaju uvek zbog loše istrahe i stresa, već i neke upale.

Isto tako, mučnina, gorušica i bol u stomaku ne moraju da nastanu zbog loše ishrane, stresa, lekova, već mogu da ukazuju na neki upalni proces. Reč je o gastritisu - upali želudačne sluznice, koja, ako se ne leči, može da postane vrlo bolna.

Pročitajte još: Biljke koje najbolje IZBACUJU TOKSINE: Stavite ih bokal sa vodom i OČISTITE TELO!

Iscrpljenost
Ćelije zahvaćene upalom su bolesne i ne mogu da proizvode energiju potrebnu da bi se normalno funkcionisalo. Kao rezultat toga javlja se osećaj teškoga umora i iscrpljenosti već od ranog jutra, čak i ako se dovoljno spava.

Bol u mišićima

Normalno je da nakon treninga ili neke teže fizičke aktivnosti osećate bol u mišićima i eventualno zglobovima. Ali, ako to traje duže vreme ili se javlja bez nekog posebnog razloga i to može biti znak neke veće upale.

Bolovi u mišićima upućuju na upalu živaca.

Bolovi u mišićima, ligamentima i tetivama mogu da upućuju na upalu živca ili neku reumatsku bolest, a učestali bolovi u zglobovima mogu biti pokazatelj artritisa.

Akne i mrlje na koži

Mnogi doktori koji se bave prirodnim metodama lečenja kažu kako su crvene mrlje, bubuljice i akne na koži samo spoljni znak unutrašnje upale. I istraživanja su, osim toga, potvrdila snažnu vezu između kožnih promena i upalnih stanja koja se manifestuju unutar organizma.

Pročitajte još: Ruski lekar LAZAROV: Gospina trava pomaže kod ONKOLOŠKIH OBOLJENJA

Iritacije oka

Mogu da budu uzrokovane alergijom, prašinom, vetrom, predugim korišćenjem kompjutera ili raznim povredama. Simptomi poput curenja, crvenila i peckanja oka trebalo bi da traju kratko i stanje oka ne bi smelo da se pogoršava. Ali ako crvenilo postaje sve izraženije i prate ga otok i bolovi, to može da bude pokazatelj upale.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas