Oglas
· · Komentari: 0

Čaj od ova tri sastojka čini čuda u organizmu: Jača imunitet, čisti telo od toksina, poboljšava probavu i još mnogo toga

Ojačajte imunitet na prirodan način

1661514872_pexels-towfiqu-barbhuiya-9871626.jpg
Foto: Pexels
Oglas

Nagle temperaturne oscilacije i promene godišnjih doba koje sa sobom nose promenljivo vreme mogu se negativno odraziti na naš imunitet. Uz sve to, u telu se vremenom nakupljaju i toksini. Jačanjem imuniteta treba se pozabaviti na vreme.

Lekovi iz prirode su odlično rešenje, a među njima posebno se izdvaja đumbir. On obiluje korisnim materijama, posebno antioksidansima koji poboljšavaju funkciju jetre i sjajni su za detoksikaciju organizma. Blagodeti konzumacije đumbira su brojne - poboljšava proces probave. smanjuje nadutost i upalne procese u organizmu. Posebno se savetuje pušačima i bivšim pušačima jer efikasno može ukloniti otrove iz pluća. Osim što može da se koristi kao začin, možete od njega napraviti čaj.

Pročitajte još: Rečenice koje vam mogu pomoći u borbi protiv ANKSIOZNOSTI: Ako počinjete da gubite kontrolu pokušajte sa ovom metodom

Ako u čaj od đumbira ubacite kurkumu i limun dobićete idealan napitak koji poboljšava zdravlje celog organizma.

Sastojci:

  • iseckan đumbir
  • 1/2 kašičice kurkume u prahu
  • limun
  • med, po želji

Priprema:

U litar ključale vode dodajte iseckan đumbir i kuvajte pet minuta. Potom dodajte 1/2 kašičice kurkume u prahu i kuvajte još nekoliko minuta. Ostavite da odstoji, pa procedite i ubacite malo isceđenog soka od limuna. Dodajte med po želji.

Sa konzumacijom đumbira ne treba preterivati jer previše konzumacije može izazvati iritaciju usta i grla. Ako imate određenih zdravstvenih problema ili alergija najbolje bi bilo da se posavetujete sa svojim lekarom.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas