Oglas
· · Komentari: 0
NESANICA

Hronična neispavanost je opasna i okidač je mnogih bolesti, a rešava se LAKO

Devet pravila do čvrstog sna.

1613986919_Depositphotos_39022727_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Hronična neispavanost je izvestan put do konstantnog umora. Povod za osećaj nezadovoljstva. Okidač za svađe sa bliskim ljudima. Uzrok narušenog zdravlja.

Pročitajte još: Svi smo čuli za sok od CELERA, a da li znate koje su njegove zdravstvene koristi?

Iako je lako reći da je dobar san višestruko važan, ponekad je nesanica naša stalna, teška muka. Stručnjaci nam zato pritrčavaju u pomoć, savetujući kako da je pobedimo. I kažu:

Kupka...
Napravite toplu kupku sa morskom solju i uljem lavande, pa se opustite u njoj pola sata.
  • Potrudite se da u krevet odlazite i ustajete u isto vreme.
  • Ne vežbajte niti jedite u kasnim satima.
  • Soba u kojoj spavate neka bude mračna i provetrena.
  • Isključite jako osvetljenje i bučne zvukove (sa TV, kompjutera i telefona) najmanje 45 minuta pred odlazak u san.
  • Sat vremena pre odlaska u krevet, popijte šolju biljnog čaja, od kamilice, matičnjaka, nane - da biste se opustili.
  • Kada legnete u krevet, napinjite jedan po jedan mišić, od nogu pa sve do glave i opuštajte ih. Posle toga, telo će sigurno biti opuštenije.
  • Zatvorite jednu nozdrvu prstom i dišite na drugu. Uradite to i sa suprotnom stranom, pa ponavljajte nekoliko puta.
  • Ujutru kad ustanete, izađite u šetnju, jer ćete tako poručiti mozgu da je to početak dana i da je trenutak da krene da radi punim kapacitetom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas