· · Komentari: 1
MELEM

Poboljšajte svoju zdravstvenu sliku, pijte SURUTKU! To je MELEM za ceo organizam – Evo šta sve leči

Višefunkcionalni, zdravi napitak.

1600606121_Depositphotos_72887513_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Surutka je tečnost koja ostaje nakon što se mleko zgruši, nastaje kod proizvodnje sira ili kazeina i koristi i ima više komercijalnih upotreba. Jako je dobra i kao dodatak mnogim prehrambenim prerađevinama.

Surutka je vrlo bogata magnezijumom, kalcijumom, cinkom, fosforom, vitaminima B, aminokiselinama. Dobro utiče na kosti, jer nadoknađuje belančevine, hidrira telo i najbolja je zamena za sportska pića, pa se često upotrebljava u bodibildingu.

Zbog ogromne hranljive vrednosti, ona se poredi čak i sa majčinim mlekom. Surutka podstiče razmnožavanje acidofilnih bakterija, koje su prirodni antiseptik. Odlična je za dijete i detoks programe, jer ubrzava metabolizam.

Pročitajte još: Želite da promenite SVOJ IZGLED, ali bez promene NAVIKA? Može! Poslušajte OVE SAVETE!

Foto: Depozit

Surutka pomaže da se luči serotonin, hormon sreće, pa se preporučuje svima koji su pod stresom, a dobra je i za obnovu energije, smanjuje grčeve u mišićma i opušta ih. Kod starijih osoba, surutka sprečava osteoporozu, čisti krvne sudove, skida naslage na zubima, prevenira karijes i regeneriše i čuva jetru.

Terapije surutkom poznate su u lečenju crevnih poremećaja (poput neredovne stolice), hormonalnih problema, gojaznosti i problema sa cirkulacijom, kao što su začepljenje arterije.

Pročitajte još: Dnevna ishrana sa 12 OBROKA sprečava ozbiljne bolesti i produžava život (SPISAK)

Konzumira se tako što se kašika surutke rastvori u čaši vode i popije kao dodatak ishrani. Ako želite da vam ovaj napitak bude ukusniji, dadajte med u malo tople vode i u to nacedite sok od dva limuna i sve pomešajte sa litrom surutke.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.