· · Komentari: 0
saveti

Koje grickalice su NAJZDRAVIJI IZBOR KADA GLEDATE FILM: Ne sadrže mnogo kalorija

Kada upalite TV ili pustite seriju, odaberite zdrave grickalice

1646394036_grickaliceee.jpg
Foto: Depozit

Kad god pustimo nešto na TV-u gotovo automatski uzimamo nešto da grickamo. Lekari često upozoravaju da mnoge namirnice koje tom prilikom uzimamo sadrže suviše masti i predlažu zdravije alternative.

1. Kokice

Kokice skoro svi obožavamo, a dobra vest je ta što one spadaju u namirnice koje slobodno možete da grickate dok gledate film. One ne sadrže šećer, ali previše soli nije dobra opcija. Kalorijska vrednost kokica je niska, osim ako ih ne spremate na puteru. Bogat su izvor vlakana budući da nastaju od celog zrna žitarice.

Pročitajte još: Patite od nesanice? Ove namirnice će vam pomoći da imate bolji san

Foto: Pinterest

2. Jabuke sa puterom od kikirikija

Možda vam na prvi pogled ovo deluje kao nespojiva kombinacija, ali nakon što probate promenićete mišljenje. Ove namirnice imaju korisne sastojke i visoku kaloričnu vrednost, što znači da nećete imati želju odmah da posegnete za drugom hranom. Ako iseckate jabuku i namažete je kikiriki puterom (ali ne u velikim količinama) imaćete savršenu i zdravu zamenu za klasične grickalice.

Foto: Pinterest

3. Puding od čija semenki

Čia je biljka najbogatija sa Omega 3 masnim kiselinama, proteinom i vlaknima, a takođe sadrži značajan broj vitamina, minerala i antioksidansa. Čia seme je odlično za regeneraciju kože, ali i sagorevanje masti, jača organizam i pozitivno utiče na organe za varenje. Neutralnog je ukusa, pa je možete kombinovati sa drugom hranom. Ideja: kašiku čija semenki potopite u vodu i ostavite da odstoji 30 minuta. Nakon toga, pomešajte je, po želji, sa medom, kakao prahom ili kikiriki puterom.

Pročitajte još: Čarobni napitak koji čini čuda za vaš ORGANIZAM: Potrebne su samo dve namirnice

Foto: Pinterest

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.