Oglas
· · Komentari: 0
MIRNE NOĆI

Kraljica ima STROGU RUTINU za spavanje, uključujući TAJNO ORUŽJE koje joj pomaže da odmah zaspi (FOTO)

U 95. godini, kraljica i dalje ima gust raspored kojeg treba da se pridržava svakog dana, što znači da je dobar san imperativ.

1641979102_174068_h-51715469_f.jpg
Foto: EPA
Oglas

Prema ekspertima, kraljica možda duguje svoj dug život aktivnom načinu života i higijeni spavanja.
Ali šta je tačno rutina NJenog Veličanstva pred spavanje i šta je čini tako uspešnim spavačem?

Otkrivamo sve…

Veoma elegantna noćna čašica

Kao deo svoje rutine spavanja, kraljica uživa u čaši šampanjca pre spavanja.

Dok stručnjaci kažu da obično nije dobra ideja konzumirati alkohol pre spavanja, jedna mala čaša može podstaći opuštanje bez ometanja spavanja.

Odvojene spavaće sobe

Pre njegove smrti u aprilu prošle godine, kraljica i princ Filip su spavali u odvojenim spavaćim sobama. Prema Ladi Pameli Hiks, Filipovoj rođaki, viša klasa "uvek ima odvojene spavaće sobe".

Pročitajte još: Devojku zaustavljaju stranci na ulici jer misle da je "ĆERKA PRINCEZE DAJANE" (FOTO)

Ne samo da je „ispravno“ spavati odvojeno, već ga lekari zapravo preporučuju.

Popularni TikTok doktor Raj kaže: „Uvek treba da spavate sami, ako se druga osoba prevrće u snu ili hrče, što će vas sprečiti da uđete u duboke faze sna koje vašem telu treba da bi se napunilo, što utiče na kvalitet sna."

Podesite vreme za spavanje

Stručnjak kaže da „Kraljica spava 8,5 sati noću, što je sasvim u granicama zdravog sna odrasle osobe u Velikoj Britaniji, koja bi trebalo da ima 8-9 sati noću, i impresivno s obzirom na zauzetost njenog rasporeda tokom cele njene vladavine."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Russ Smalley (@gr.een_blue)

„Da biste spavali jednako dobro kao i kraljica, trebalo bi da vodite računa da idete u krevet u isto vreme svake noći (NJeno Veličanstvo se povlači u 23:00), što će trenirati vaše telo da se automatski oseća pospano kako se približavate svom predviđenom vremenu za spavanje, osiguravajući bolje noćni odmor”.

Obroci koji izazivaju san

Jedenje laganih, proteinskih i redovnih obroka kao što to radi kraljica takođe je dobar pojačivač sna.

Kraljica voli ribu i povrće i navodno lagani doručak Special K sa voćem, koji će joj dati energiju koja polako sagoreva i održava je svežom tokom užurbanog kraljevskog rasporeda, čuvajući pospanost za spavanje.

Kraljica takođe radi laganu, svakodnevnu vežbu u obliku hodanja - korisna metoda oslobađanja endorfina, što može dovesti do opuštajućeg noćnog sna.

BONUS VIDEO: 

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas