Oglas
· · Komentari: 0
PREVENCIJA

Najgore prehrambene navike koje ubijaju naš imunitet

Imunološki sistem nalazi se pod uticajem stresa, količine sna, ali i hrane koju konzumiramo.

1634501555_Depositphotos_64595231_S.jpg
Foto: Depositphotos
Oglas

Donosimo vam spisak najgorih prehrambenih navika koje mogu uticati na smanjenje imuniteta kod ljudi, koje je posebno opasno u vreme virusa i gripa.

Pročitajte još: Princezinu TAŠNU sada nose svi: Stil Kejt Midlton kopiraju mlade glumice (FOTO)

Nedostatak vitamina D

Vitamin D jedan je od najvažnijih nutrijenata koji podupiru zdrav imunološki ssistem. Zbog svojih protivupalnih svojstava za koja je poznato da poboljšavaju funkciju imunoloških ćelija. Ako ceo dan radite od kuće i ne izlazite na sunčevu svetlost onoliko koliko želite, ili ako ste trenutno usred kišne sezone, možda biste trebali darazmisliti o unosu vitamina D iz dodatka ishrani u cilju jačanja imuniteta.

Nedovoljan unos voća i povrća

Potrebna nam je dobra količina voća i povrća u ishrani kako bismo podržali naš imunološki sistem. Voće i povrće sadrži velike količine vitamina, minerala i antioksidansa, a te ćelije su bitne za jačanje vašeg imunološkog sistemai borbu protiv infekcija.

Pročitajte još: Udobno i moderno: Razbijte jesenju monotoniju otkačenim HELANKAMA koje su apsolutni HIT (FOTO)

Preterana konzumacija alkohola

Konzumacija previše alkohola može imati negativan učinak na naš imunitet. Alkohol može potisnuti imunološki odgovor tela na infekciju jer uz konzumaciju alkohola telu može biti potrebno više vremena da prepozna i odgovori na infekciju u razvoju.

Pročitajte još: Sedam zanimljivih ŽENSKIH imena koja su izvedena od BILJAKA

Preteran unos soli

Odrasli bi trebalo da konzumiraju oko 2300 miligrama ili manje natrijuma dnevno. Prekomerna konzumacija natrijuma može imati trajan uticaj na zdravlje. 

Preteran unos šećera

Previše šećera u našoj ishrani s vremenom može oslabiti naš imunitet. Studije su povezale redovan unos hrane bogate šećerom sa oslabljenom imunološkom funkcijom, a to je zato što na bela krvna zrnca, koja su ćelije uključene u borbu protiv infekcije, negativno utiče prekomerna konzumacija šećera.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas