Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

Vodite računa o ČAJEVIMA ZA MRŠAVLJENJE! Stručnjaci otkrivaju koje negativne posledice mogu doneti po organizam

Vodite računa da ne preterate sa čajevima za mršavljenje...

1681506083_307650_shutterstock-481582096_f.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Gastroenterolog Kliničkog centra Univerziteta Sečenov Marija Isaikina rekla je da biljni čaj za mršavljenje može negativno uticati na funkcionisanje bubrega i creva, jer je proizvod deo dijetetskih suplemenata sa ekstraktima diuretika i laksativa. Ona je naglasila da efekat ovakvih lekova deluje nesmetano sve dok se uzimaju. Posle - izgubljeni kilogrami se ponovo vraćaju.

Pročitajte još: Otkrivamo 5 načina kako da pijete više vode dnevno

- Ozbiljni neželjeni efekti mogu se javiti u obliku oštećenja bubrega, neravnoteže elektrolita i disfunkcije creva. Jedna od opasnosti biljnih čajeva je u tome što ne prolaze odgovarajuću sertifikovanu kontrolu i mogu da sadrže opasne materije u visokim dozama – diuretike, sibutramin itd - rekla je Isaikina.

Ona je dodala da se gubitak težine bez štete po zdravlje može postići pažljivo izbalansiranom ishranom i vežbanjem.

Gastroenterolog, nutricionista, kandidat medicinskih nauka Guzel Evstigneeva preporučio je vraćanje na uobičajenu ishranu nakon posta u fazama, počevši od hrane sa niskim sadržajem masti i lako svarljivih proteina. U suprotnom, možete dobiti sindrom bola, razvoj gastrointestinalnih bolesti ili pogoršanje postojećih bolesti.

Pročitajte još: Poslušajte ove savete i tretmani vam neće biti potrebni: Otkrivamo kako bi trebalo da izgleda vaša ISHRANA

- Tokom posta, naši enzimski sistemi, posebno pankreas i creva, odvikli su se od proteina i masti. Zbog toga je opasno naglo se vratiti na uobičajenu ishranu - objasnio je Jevstignjej.

Ranije je nutricionista Natalija Denisova takođe rekla da oni koji su postili ne bi trebalo odmah da nasrću na veliki broj proizvoda, jer to može dovesti do neprijatnih posledica: pankreas možda neće moći da se nosi.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas