· · Komentari: 0
SAVETI

Oprez, ČAJ postaje NEZDRAV ako mu dodajete ŠEĆER, MLEKO, pa čak i LIMUN

Izbegnite ove greške uz sledeće savete.

1629547127_cup-3526092_1920.jpg
Foto: Piksabej

Čaj je jako zdrav napitak koji nam može pomoći kod mnogih problema, ali samo ako se priprema na pravi način.

Šećer, mleko, pa čak i limun mogu da unište njegova lekovita svojstva, pa je preporuka da se čaj pije bez ikakvih dodataka.

Pročitajte još: Ovih pet vrsta čajeva MORATE imati u kući, a evo i zbog čega

Ako ipak ne možete da ga pijete čistog, onda vam predlažemo alternativu.

Šećer ili drugi zaslađivači

Šećer je najgori dodatak koji možete da stavite u čaj. U tom slučaju neće biti razlike da li ste popili čaj sa šećerom, ili pak industrijski sok.

S druge strane, zaslađivači jesu bolji izbor od šećera, ali Američka agencija za hranu i lekove savetuje da se i njihova upotreba ograniči.

Ako baš ne možete da pijete čaj koji nije sladak, umesti šećera stavite kašičicu meda.

Mleko

Ako spadate u one koji vole da dodaju mleko u čaj, iznenadiće vas pojedina istraživanja koja su pokazala da to i nije najbolja kombinacija, posebno ako se čaj pije u cilju sprečavanja kardiovaskularnih bolesti.

"Dodavanjem kuvanog kravljeg mleka čaju umanjujemo njegovo pozitivno dejstvo, tj. dejstvo koje on ima na opuštanje krvnih sudova", kažu rezultati istraživanja objavljeni u “Evropskom kardiovaskularnom žurnalu”.

Limun

Ukoliko volite da čaj osvežite limunom, dodajte ga tek kada izvadite kesicu. Limun snižava "ph vrednost" čaja, a to pomaže metalima da se lakše ispuste u čaj.

Takođe, jako je važno da uvek nakon mešanja čaja izvadite kašičicu iz njega, posebno ako je ona metalna.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.