Oglas
· · Komentari: 0

Pet razloga zbog kojih bi trebalo svakog jutra da popijete SOK OD ĐUMBIRA: Jedna čaša ovog napitka čini čuda

Poboljšava zdravlje celog organizma

1660133105_bluebird-provisions-CjmlUpo3eAw-unsplash.jpg
Foto: Unsplash
Oglas

Da li znate šta samo jedna mala čašica đumbira može da učini za vaše zdravlje? Efekat je neverovatan – pomaže varenje, otklanja mučninu i menstrualne bolove, podiže energiju… Bonus je i što je priprema napitka krajnje jednostavna!

Sastojci:

  • 1 koren đumbira
  • 2 limuna
  • 2 l vode
  • 3 kašike meda

Priprema:

Oljuštite koren đumbira i dobro ga operite.
Iseckajte ga na kockice ili ga usitnite u blenderu (multipraktiku).
Sadržaj sipajte u posudu, prelijte je sa 2 dl vode i kuvajte nekoliko minuta na umerenoj vatri.
Ostavite je malo da se ohladi, a zatim iscedite limun i dodajte med.
U flašu od 2 litre sipajte 1,5 litar vode i smesu od đumbira, limuna i meda.
Flašu čuvajte u frižideru.

Pročitajte još: Ukoliko imate slabe i lomljive NOKTE poslušajte sledeći savet: Doktori otkrivaju kako ih možete oporaviti

Pre nego što poslužite sok, obavezno promućkajte flašu i, ako volite, dodajte nekoliko kockica leda. Pošto ne sadrži aditive i šećer, u frižideru može maksimalno da stoji 7 dana.

Jedna čašica će učiniti čuda za vaše zdravlje. Ova mešavina prebogata je korisnim sastojcima kao što su fosfor, vitamin B, B3, B6, proteini i dijetalna vlakna.

Gingerol prisutan u svežem đumbiru pomaže kod kod mučnine i stomačnih problema kao što je loše varenje.

Ako sok od đumbira pijete svakog jutra na prazan stomak, stručnjaci kažu da ćete umnogome pomoći svom zdravlju! Evo u čemu sve ovaj napitak pomaže…

Ublažava mučninu

Gingeroli prisutni u sirovom đumbiru dobro deluju kod mučnine i stomačnih problema među kojima je i loše varenje. Takođe, može da pomogne i trudnicama kod mučnine, a uz to je bezbedan za decu.

Pročitajte još: Da li ste znali da postoji "tužna i "srećna" HRANA? Neke namirnice vam mogu podići raspoloženje, dok vam druge mogu uništiti dan

Smanjuje menstrualne bolove

Gingeroli, šogaol i paradol koji se nalaze u đumbiru mogu biti od velike pomoći ženama koje se bore sa menstrualnim i bolovima u mišićima. Pacijenti sa artritisom takođe će osetiti olakšanje jer ovaj „lek“ čini čuda i za bolove u zglobovima.

Podiže energiju

Za one koji se svakog jutra osećaju usporeno i umorno, ispijanje đumbira je odličan način da započnu dan. Podiže energiju, poboljšava cirkulaciju i prirodno eliminiše toksine.

Pomaže kod lošeg varenja

Bol u stomaku, kiselost i nadimanje su uobičajene tegobe koje nastaju kada jedemo tešku i masnu hranu. Napitak od đumbira ujutru pomoći će bolje varenje i podstaći će rad metabolizma.

Reguliše šećer u krvi

Pacijenti sa dijabetesom takođe mogu da imaju koristi od uzimanja đumbira svakog jutra, a sve zbog njegovih antiinflamatornih svojstava. Ovaj napitak održava i zdravlje srca tako što pomaže regulisanje krvnog pritiska.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas