· · Komentari: 0
SAVET

Postoji "rok trajanja": Koliko još puta PEŠKIR možete koristiti nakon TUŠIRANJA?

Mnogi koriste jedan peškir nakon tuširanja nekoliko puta. Međutim, to nekada može biti pogrešno.

1638911545_shutterstock_1467380132.jpg
Foto: Sutterstock

Ukoliko i vi jedan peškir koristite više puta, znajte da to nije dobro.

Naime, peškir koji je mokar i pun sitnih čestica mrtvog površinskog sloja kože, ostaje da visi preko noći, da biste ga sutradan opet iskoristili, a niste ni svesni koliko se gljivica i bakterija na njemu može nastaniti za tako vrlo kratko vreme.

Pročitajte još: Pet stvari kojima nije mesto u KUPATILU jer može da ih uništi VLAGA

Zbog toga lekari upozoravaju da je maksimalan broj upotrebe jednog peškira tri puta između dva pranja, a da se u međuvremenu svaki put mora dobro osušiti.

To znači da ga isto veče ili jutro, nakon korišćenja morate izneti na terasu ili prebaciti preko radijatora ako planirate da ga ponovo koristite. 

Iako se podrazumeva, nije na odmet napomenuti da morate koristiti različite peškire za ruke, lice i telo, kao i da svaki član porodice mora da ima svoj peškir.

Preporučljivo je menjati peškir svaka tri dana, dok je peškir za ruke najbolje menjati svaki dan.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.