Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

RASHLADITE SE jednostavno i lako bez klima uređaja

Kako se vi borite sa tropskim vrućima širom Srbije?

1658672997_air-gdeaa1003b_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Ukoliko niste stigli da nabavite svoj klima uređaj pre ovih nesnosnih vrućina i visokih temperatura ili vam pak ne prija rashlađivanje na ovaj način, donosimo vam kratak vodič kako da se rashladite i lako preživite ove vrućine.

Pročitajte još: Samo održavanje bazena košta kao MANJI STAN U BEOGRADU: Zavirite u dom fudbalera Nemanje Matića i njegove supruge (FOTO)

Nabavite obični ventilator i velika posuda sa ledom. Staviti posudu ispod ventilatora i upalite ga na najsporiju brzinu. Ovakav  „uređaj" će donekle simulirati rad klasičnog klima uređaja i osvežiće vac.

Umesto klasičnih pamučnih čaršafa koristite lanene, budući da je na njima značajno prijatnije spavati pri velikim vrućinama.

Topla voda mnogo će bolje podstaći vaše telo na hlađenje od one hladne...

Hrana je takođe važan faktor. Iako lekari uglavnom savetuju izbegavanje ljute hrane, više je istraživanja pokazalo kako to uopšte nije loše izbor za vreme letnih meseci, budući da će takva hrana podstaći znojenje, a s njim i bolje rashlađivanje tela. 

Pročitajte još: Radost u domu Lidije Vukićević: NJen naslednik podelio važnu vest (FOTO)

Jedan od dobrih trikova za rashlađivanje jeste i kupanje u toploj vodi. Iako nam instinkt govori da se kupamo u hladnoj vodi ako želimo da se osvežimo, topla voda mnogo će bolje podstaći vaše telo na hlađenje od one hladne.

Odlična ideja je i nošenje marame prethodno umočene u hladnu vodu oko vrata. Isto možete učiniti i sa sportskim znojnicama. Možete umočiti i majicu, koju onda trebate obući pre polaska u krevet.

I naravno, pijte puno tečnosti, posebno vode i čaja. 

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas