Oglas
· · Komentari: 0
DOMAĆA KUHINJA

RECEPT za sok od kivija: Da li ste znali za njegova NEVEROVATNA LEKOVITA svojstva

Sok od kivija je nešto što treba da ubacimo u svakodnevno korištenje, jer deluje blagotvorno na organizam i prepun je raznih zdravih sastojaka.

1617435995_52c0558fa3dc900530fc04a2c332a33a0a5b67b4.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Sok od kivija će da vam pruži veliku količinu kalijuma i vlakana, a to može da vas zaštiti i od nastanka srčanih bolesti.

Treba da budete oprezni sa dnevnom količinom soka od kivija. Ne bi trebalo da popijete više od 1-2 čase soka koji ste razblažili sa vodom u jer može da dođe do alergija na kivi.

Odlično je sredstvo za one koji imaju problema sa peskom u bubregu i žuči.

Sprečava kardiovaskulativne bolesti, sprečava pojavu trombova i zgrušavanje krvi, smanjuje rizik od moždanog udara, štiti vitalnost ćelija, utiče povoljno na vid i spriječava i očne bolesti ( kataraktu ,divertikulozu, konjuktivitis…), podstiče oporavak organizma, štiti DNK od štetnog uticaja slobodnih radikala, snažno detoksikuje organizam, poboljšava imunitet, sprečava formiranje masnih naslaga...

SOK OD KIVIJA RECEPT

Za pripremu sirupa od kivija treba vam :

1,5 kilogram svežeg i oljuštenog kivija,

Pola kilograma šećera,

1,5 litra vode.

Oljuštite kivi i iseckajte, ubacite ga u blender i usitnite. Ako nemate pri ruci blender, možete da iskoristite i mašinu za mlevenje paradajza. Potom, tako usitnjen kivi propasirajte kroz gustu cediljku da bi se oslobodila što veća količina soka. Zatim, prokuvajte vodu, kada voda provri sačekate da se ohladi.

A u proceđeni sok od kivija dodajte prokuvanu vodu koja se predhodno prohladila i pola kg šećera. Mešajte oko 20 minuta dok se šećer u potpunosti ne istopi. Sterilišite staklene flaše u koje ćete sipati domaći sok od kivija i stavite ga u frižider. Pre upotrebe soka razblažite ga sa vodom.

Sok ili sirup od kivija, sadrži vitamin A, kompleks vitamina B vitamin C, vitamin E, vitamin K, selen, kalcijum, kalijum, fosfor, karotenoide, gvožđe,hlorofil, lutein, ugljene hidrate, flavonoide i zbog toga se preporučuje da se koristi u ishrani beba, a posebno se preporučuje kivi u trudnoći. Sok od kivija veoma je ukusan i zdrav i koristi se kao preventiva u lečenju mnogih oboljenja.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas