Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДОМАЋА КУХИЊА

РЕЦЕПТ за сок од кивија: Да ли сте знали за његова НЕВЕРОВАТНА ЛЕКОВИТА својства

Сок од кивија је нешто што треба да убацимо у свакодневно кориштење, јер делује благотворно на организам и препун је разних здравих састојака.

1617435995_52c0558fa3dc900530fc04a2c332a33a0a5b67b4.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Сок од кивија ће да вам пружи велику количину калијума и влакана, а то може да вас заштити и од настанка срчаних болести.

Треба да будете опрезни са дневном количином сока од кивија. Не би требало да попијете више од 1-2 часе сока који сте разблажили са водом у јер може да дође до алергија на киви.

Одлично је средство за оне који имају проблема са песком у бубрегу и жучи.

Спречава кардиоваскулативне болести, спречава појаву тромбова и згрушавање крви, смањује ризик од можданог удара, штити виталност ћелија, утиче повољно на вид и спријечава и очне болести ( катаракту ,дивертикулозу, коњуктивитис…), подстиче опоравак организма, штити ДНК од штетног утицаја слободних радикала, снажно детоксикује организам, побољшава имунитет, спречава формирање масних наслага...

СОК ОД КИВИЈА РЕЦЕПТ

За припрему сирупа од кивија треба вам :

1,5 килограм свежег и ољуштеног кивија,

Пола килограма шећера,

1,5 литра воде.

Ољуштите киви и исецкајте, убаците га у блендер и уситните. Ако немате при руци блендер, можете да искористите и машину за млевење парадајза. Потом, тако уситњен киви пропасирајте кроз густу цедиљку да би се ослободила што већа количина сока. Затим, прокувајте воду, када вода проври сачекате да се охлади.

А у процеђени сок од кивија додајте прокувану воду која се предходно прохладила и пола кг шећера. Мешајте око 20 минута док се шећер у потпуности не истопи. Стерилишите стаклене флаше у које ћете сипати домаћи сок од кивија и ставите га у фрижидер. Пре употребе сока разблажите га са водом.

Сок или сируп од кивија, садржи витамин А, комплекс витамина Б витамин Ц, витамин Е, витамин К, селен, калцијум, калијум, фосфор, каротеноиде, гвожђе,хлорофил, лутеин, угљене хидрате, флавоноиде и због тога се препоручује да се користи у исхрани беба, а посебно се препоручује киви у трудноћи. Сок од кивија веома је укусан и здрав и користи се као превентива у лечењу многих обољења.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas