Oglas
· · Komentari: 0

SAVETI ZA LEPOTU koji ne izlaze iz mode (FOTO)

Prirodni preparati uz koje ćete uvek biti lepe

1658141664_engin-akyurt-g-m8EDc4X6Q-unsplash.jpg
Foto: Unsplash
Oglas

Svi smo se bezbroju puta našli u situaciji da ne znamo koji kozmetički preparat da izaberemo. Preveliki izbor svih preparata namenjenih nezi doveli su nas u situaciju da ne znamo koji je najbolji baš za nas i našu kožu.

Uprkos bogatom izboru koji danas posedujemo kada je reč o kozmetici, ne bi trebalo zaboraviti kako je bilo ranije i osvrnuti se na ne tako davnu prošlost. Žene su se i ranije bez kozmetike raznih brendova negovale. Usled velike želje da budu lepe i negovane isprobavle su razne prirodna sredstva na svojoj koži, licu ili kosi. Dosta sastojaka bili su poptpuni promašaj, međutim ovi su se pokazali kao itekako efikasni. Ono što im dodatno daje prednost u odnosu na moderna kozmetička sredstava je to što su znatno jeftinija.

KRASTAVAC

Verovatno ste dosta puta videli baku ili mamu kako na lice stavljaju kolutiće krastavca. Ovaj ritual koji se često može videti i u filmovima može se opravdati iz više razloga. Krastavci hidriraju i čiste kožu, sužavaju pore i štite od štetnih zrakova sunca.

Od krastavaca možete napraviti i masku za lice. Potrebno je da sitno iseckani krastavac pomešate sa kiselom pavlakom za masnu ili sa medom za suvu kožu.

Foto: Unplash

ULJE ZA KOSU

Ulje je jako dobro za vašu kosu. Ono je hidrira, sprečava njeno pucanje i isušivanje. Jako je bitno da ulje ne nanosite direktno na kosu, već da ga prvo protrljate po rukama, a onda naneste to na krajeve. Kada ispirate kosu, ako imate problema sa ispiranjem ulja, probajte u blagi šampon da ubacite malo soka od limuna, kako bi se masnoća uklonila.

Pročitajte još: Semenke koje su ELIKSIR MLADOSTI: Ovo bi svaka žena trebalo da ubaci u svoju ishranu nakon 50. (FOTO)

LIMUN

Limun je dobar za čišćenje kože. Odličan je za borbu protiv akni i mitisera a ukoliko ga iskombinuje sa medom i prirodnim uljima od njega možete napraviti različite maske za kosu i lice.

Takođe ga možete nanositi na kosu ukoliko želite da vam kosa prirodno posvetli, bez farbanja.

Foto: Unplash

PIVO

Pivo je puno vitamina B, cinka, gvožđa, magnezijuma a ima i antibakterijska dejstva. Žene su ga nekad koristile da svojoj kosi dodaju sjaj a zbog svojih antibakterijskih dejstva odlično je za maske za problematičnu kožu lica.

Foto: Unplash

JAJA

Kada govorimo o licu, maska sa jajima u kombinaciji sa drugim sastojcima smanjuje podočnjake, sužava pore hidrira kožu i čini je elastičnijom. Kada je reč o kosi, odlična su zamena za regenerator za kosu. Međutim ukolio jaja nanosite kao regenerator, obavezno ih isperite hladnom vodom da se ne bi zalepila za dlaku.

BONUS VIDEO:

 


 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas