· · Komentari: 0
prirodno

Tri sastojka čine recept za zdravlje disajnih puteva: Nutricionista Todorović otkriva

Uništavaju određene patogene bakterije.

1608451083_Depositphotos_83577188_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Nutricionistkinja i fitoterapeutkinja Verica Todorović je otkrila sjajan recept za domaću mešavinu koja ublažava tegobe sa disanjem.

Potrebni su vam ren, đumbir i med, tri sastojka poznata po jakim pozitivnim svojstvima.

Sastojci: 250-300 mililitara meda, pola šolje rendanog rena, pola šolje rendanog đumbira.

Pročitajte još: Da li korona izaziva ŠLOG? Odgovara doktorka Apostolović

- Ren je dobar za disajne puteve, uništava određene patogene bakterije, dobar je za sinuse. Takođe, kombinacija rena i đumbira je odličan imunostimulator, čisti ćelije, sve organe, a znamo med koja svojstva ima. I to pomešamo, oko dva-tri dana stoji, ali šta je dobro , da ne zatvorite teglu plastičnim poklopcem nego stavite gazu, da diše, da bude u frižideru. Posle toga može da se koristi - kaže nutricionistkinja Todorović.

Ona dodaje da odrasli preventivno treba da uzimaju po dve kašičice dnevno, jednu ujutro, jedna kasnije tokom dana.

Pročitajte još: Trpeza za zdrava pluća: Vitamini, riba i ČAJ od jednog drveta

- Može i uveče, ali ne preporučujem jer đumbir i ren greju, pa bolje ipak malo ranije.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.