Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVLJE

Trikovi za sigurne rezultate: Hranite se zdravo i jeftino

Često ste sebi postavljali pitanje, kako da se hranim zdravo kada to mnogo košta?

1614543737_salad-2756467_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Postoje jednostavni trikovi koji će vam pomoći da se hranite zdravo a jeftino, a neće vam oduzeti ni mnogo vremena. Potrudite se da sledite ove savete kad god možete, i budite sigurni da rezultati neće izostati.

Pročitajte još: Četiri dana pre testiranja na šta ste alergični morate da uradite važnu stvar

Ne morate da potrošite čitavo bogatstvo kako biste sebi omogući da se zdravo hranite. Poslušajte ovih nekoliko saveta, i bez mnogo novca unapredite kvalitet vaše ishrane: 

Foto:Despositos

1. Bilo da pijemo mleko zato što ga volimo, ili ga dodajemo u kafu, ili pravimo pire krompir, namirnica je koja se nalazi u skoro svakom frižideru. Kada kupujete mleko birajte ono sa manje masti, i već ste napravili dobar korak ka vašem zdravlju unošenjem manje mlečne masti. 

2. Malo masnije meso, svakako jeste i slasnije... Ali i manje zdravo. Kada birate meso u marketu, neka ono bude malo suvlje i "posnije". 

3. Ne morate voditi računa da jede stalno hranu koja je bez masti i holesterola. Dovoljno je da se samo za svaki obrok zapitate kakav je bio onaj prethodni. Ukoliko ste za ručak imali nešto masnije, za večeru obavezno povedite računa. 

4. Ukoliko ste imali obrok, ili čitav dan koji je obilovao visokokaloričnim jelima, morate malo usporiti. Balans je ono što morate imati u vidu. U tim slučajevima, povedite računa da preterate sa ukupnim dnevnim unosom kalorija. 

Pročitajte još: Zašto nam se traži slatko? Postoje TRI dobra razloga!

5. U kupovini namirnica pogledajte dobro deklaracije. Nećete ni verovati koliko sve proizvoda koje konzumiramo svakodnevno obiluje šećerom. Međutim postoje i namirnice koje imaju ili znatno manje šećera, ili ih nemaju uopšte. Uvek birajte te namirnice, naročito ukoliko se one često nalaze na vašem menije. To će na mesečnom nivou značajno umanjiti vaš unos šećera. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas