· · Komentari: 0
zdravlje

Zašto se KAFA pije uz čašu vode?

Dan mnogi ne mogu da zamisle bez šoljice kafe ili uglavnom, nekoliko šoljica. Smatra se neophodnim "dnevnim sredstvom".

1627635878_breakfast-1209223_1280.jpg
Foto: Pixabay

Kafa je puna kofeina koji je stimulans, vremenom to može da utiče na mozak i telo na različite načine. Može da bude i jedan od faktora povećane anksoznosti.

Pročitajte još: Ovo su glavni SIMPTOMI ISCRPLJENOSTI TOPLOTOM: Zbog čeha ih ne treba zanemarivati

Kafa, prednost ili ne?

Štetni rezultati uglavnom su rezultat previše kafe. Zdravstveni izveštaji pokazuju da je studija na 50.000 žena pokazala da se njihov rizik od depresije smanjuje kako se povećava konzumacija kofeina. Navodi se velika količina polifenola i antioksidanata kao jednog od primarnih razloga za zdravstvene benefiti kafe.

Vodite računa da uz kafu pijete vodu kako ne biste dehidrirali ćelije.

Antioksidanti u kafi štite ćelije od oksidativnog stresa i oštećenja tokom vremena, napominje Health.

Pročitajte još: Nose dečije proteze i sa 50 godina: Da li postoji granica do kada ima smisla ispravljati zube?

Dakle, iako previše previše kafe može da nanese štetu, šolja ili dve dnevno takođe mogu našem telu da obezbede  preko potrebne odbrambene mehanizme.

Ako shvatite da pijete velike količine kafe, možda je vreme da pronađete drugu aktivnost koja povećava nivo energije.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.