Oglas
· · Komentari: 0

ZBOG OVIH STVARI ŽENE NE TREBA DA SE IZVINJAVAJU: Stručnjaci otkrili gde često grešimo

Bez obzira na to da li je došlo do konflikta sa partnerom, prijateljem, članom porodice, kolegom, najbolji način da se to završi jeste izvinjenje i praštanje. Kada nekoga povredimo, uvredimo, uradimo nešto što nije dobro, važno je da zatražimo oproštaj.

1697106842_1.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

 Međutim, postoje stvari za kojih niko ne treba da se izvinjava.

1. Za pokazivanje emocija

Istraživanja pokazuju da dok žene i muškarci doživljavaju istu količinu emocija, oni se drugačije percipiraju kada izražavaju ta osećanja. Dok se na muškarce može gledati kao na „strastvene“ kada su otvoreno emocionalni, na žene će se verovatnije gledati kao na „iracionalne“, kažu stručnjaci za psihologiju. 

- Nema ništa loše u tome da pokažete svoje emocije. Svi ih imaju - kažu psiholozi i dodaju:

- To što ih pokažete ne znači da ste manje profesionalni ili sposobni-.

2. Zato što ste rekli ne

Pošto su devojke često vaspitane da budu dostupne, prijatne i susretljive, nije neuobičajeno da žene osećaju izvesnu dozu krivice kada moraju da kažu „ne“ ili da postave čvrste granice.

Međutim, stručnjaci kažu da je važno osećati da to možete učiniti bez izvinjenja. Ne samo da će ovo biti od koristi za vaše šire mentalno zdravlje i blagostanje, već će vam takođe omogućiti da u potpunosti poštujete i fokusirate se na stvari koje prihvatate da preuzmete.

3. Za davanje prioriteta brizi o sebi

Mnoge žene osećaju pritisak da bez napora žongliraju sa zahtevima svoje karijere, majčinstva i još mnogo toga. Ženama je potrebno da izdvoje i vreme za sebe, a za to ne bi trebalo da se osećaju loše.

4. Zbog tuđih osećanja ili nesigurnosti

Ako podrazumevate da preuzmete odgovornost za osećanja drugih ljudi, to može izazvati čitav niz problema u vašem ličnom životu. Posebno se mnoge žene osećaju odgovornim za to da se muškarci osećaju sigurno i ugroženo. Međutim, stručnjaci kažu da žene treba da prestanu da se izvinjavaju kada znaju da nisu uradile ništa loše i da prestanu da preuzimaju odgovornost za stvari koje su van njihove kontrole. Iako je uvek najbolje biti ljubazan, ne možete da upravljate tuđim emopcijama. Trudite se u svakom odnosu da budete dobar čovek, a ukoliko se neko stalno žali, nikada nije zadovoljan i uvek se oseća ugroženo, moguće je da vi sami tu ništa ne možete da promenite.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas