Oglas
· · Komentari: 0

Da li imate ZDRAVO SRCE? Ovaj test od 30 sekundi će vam reći da li je vreme za KARDIOLOGA

Problemi sa radom srca ne dolaze uvek sa jasnim znakovima upozorenja.

1637333131_61771670.jpg
Foto: Printskrin/Jutjub/Dr. David Geier
Oglas

Svima je jasno da je neophodno redovno ići na preglede, ali postoji i jedan test koji možete da isprobate kod kuće, a koji će vam otkriti u kakvom vam je stanju srce.

Pomoći će vam da steknete predstavu o tome kako radi vaše srce, a "Bright Side" otkriva da je u pitanju jednostavan trik koji će vam pokazati zdravlje vašeg srca za samo 30 sekundi.

Kako se radi test?

Prvi korak

Uzmite veću posudu, u koju mogu da vam stanu obe šake, i napunite je hladnom vodom. Za bolje rezultate dodajte malo leda.

Pročitajte još: PRODUVAJTE ARTERIJE I RASTERETITE SRCE: 5 namirnica sa visokim sadržajem zdravih masti

Drugi korak

Ubacite šake u posudu i zadržite ih tačno 30 sekundi. Ovo će vam pomoći da saznate kako će krv da reaguje kada dođe u kontakt sa ledenom vodom.
Rezultat

Ako ste sve uradili kako treba, sada je vreme da proverite stanje svog srca. Ovo su dva moguća rezultata.

1. Prsti su pocrveneli

Ako su vaši prsti pocrveneli to je dobar rezultat. To znači da nemate problema povezanih sa oksigenacijom u krvi. Vaše srce i cirkulacija krvi su u redu.

2. Prsti su postali bledi ili tamnoplavi

Ako su prsti dobili bledu boju ili su poplaveli postoji mogućnost da imate problema sa cirkulacijom krvi. Ovo se događa zato što u vašim ćelijama krvi je nizak nivo kiseonika ili zato što imate problem sa prenošenjem kiseonika putem krvotoka.

U ovom slučaju, možete da probate da zagrejete ili masirate predeo ruku kako bi se vratila normalna boja. Ako se to ne desi brzo, obavezno posetite lekara.  Posebno ako prilikom testa osetite kratak dah, bol u glavi ili grudima, preznojavanje, ukočenost u ramenima, nogama, rukama, prstima ili petama, vrtoglavicu, znak je da pod hitno treba da uradite pregled.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas