Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Да ли имате ЗДРАВО СРЦЕ? Овај тест од 30 секунди ће вам рећи да ли је време за КАРДИОЛОГА

Проблеми са радом срца не долазе увек са јасним знаковима упозорења.

1637333131_61771670.jpg
Фото: Принтскрин/Јутјуб/Dr. David Geier
Oglas

Свима је јасно да је неопходно редовно ићи на прегледе, али постоји и један тест који можете да испробате код куће, а који ће вам открити у каквом вам је стању срце.

Помоћи ће вам да стекнете представу о томе како ради ваше срце, а "Бригхт Сиде" открива да је у питању једноставан трик који ће вам показати здравље вашег срца за само 30 секунди.

Како се ради тест?

Први корак

Узмите већу посуду, у коју могу да вам стану обе шаке, и напуните је хладном водом. За боље резултате додајте мало леда.

Прочитајте још: ПРОДУВАЈТЕ АРТЕРИЈЕ И РАСТЕРЕТИТЕ СРЦЕ: 5 намирница са високим садржајем здравих масти

Други корак

Убаците шаке у посуду и задржите их тачно 30 секунди. Ово ће вам помоћи да сазнате како ће крв да реагује када дође у контакт са леденом водом.
Резултат

Ако сте све урадили како треба, сада је време да проверите стање свог срца. Ово су два могућа резултата.

1. Прсти су поцрвенели

Ако су ваши прсти поцрвенели то је добар резултат. То значи да немате проблема повезаних са оксигенацијом у крви. Ваше срце и циркулација крви су у реду.

2. Прсти су постали бледи или тамноплави

Ако су прсти добили бледу боју или су поплавели постоји могућност да имате проблема са циркулацијом крви. Ово се догађа зато што у вашим ћелијама крви је низак ниво кисеоника или зато што имате проблем са преношењем кисеоника путем крвотока.

У овом случају, можете да пробате да загрејете или масирате предео руку како би се вратила нормална боја. Ако се то не деси брзо, обавезно посетите лекара.  Посебно ако приликом теста осетите кратак дах, бол у глави или грудима, презнојавање, укоченост у раменима, ногама, рукама, прстима или петама, вртоглавицу, знак је да под хитно треба да урадите преглед.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas