· · Komentari: 0

Pročistite organizam i vratite energiju: Ojačajte imunitet pomoću MOĆNOG napitka

Napitak koji će vam podići imunitet

1653819141_napitak.jpg
Foto: Unplash.com

Kako bi održali svoje telo zdravim i obezbedili mu dovoljno energije za pravilo funkcionisanje svakog dana, potrebno je izbacivati toksine i štetne materije koje se talože.

Pročitajte još: Kada su u pitanju položaji za spavanje, najbolje je ležati na boku, a evo i ZAŠTO

Najbolji način da ovo učinite jeste unošenjem odrovarajućih namirnica koje na prirodan način rešavaju ovaj problem. Ako želite da svoj organizam očistite na pravi način i izbacite sve toksine, a da pritom obezbedite sebi dodatnu količinu energije – ovaj napitak je sve što vam je potrebno!

Sastojci:

100 grama badema
2 kašike mlevenog lana
2 kašike fruktoze ili meda
2 kašike mlevenog susama
1 kašiku višanja ili drugog naseckanog voća po želji
pola kašičice mlevenog korijandera
pola banane
1 jabuka
Naravno, možete praviti različite kombinacije ovog napitka kako viste ga učinili više “po svom ukusu”. Umesto badema možete staviti i lešnike, orahe ili koštice kajsije.

Ako želite da od ovoh moćnog napitka napravite kompletan obrok – dovoljno je da ubacite još svežeg voća – na primer banana ili jagoda, a kako biste od njega napravili osvežavajući letnji napitak – dovoljno je da ga rashladite ili dodate nekoliko kocki leda.

Priprema:

Potrebno je da ostavite bademe u posudi sa vodom preko noći, kako bi omekšali. Nakon toga, ubacite ih u bledner, dodajte oko 2 dl vode i pustite da blender uradi svoje. Posle samo jednog minuta dobićete mleko od badema koje možete i procediti, ukoliko vam se ne dopada tekstura ove tečnosti, ali je bolje ostaviti tako – jer se upravo tako obezbeđuju svi hranljivi sastojci badema.

U bademovo mleko dodajte 2 kašike mlevenog lana, 2 kašike meda (ili fruktoze), 2 kašike mlevenog susama i kašiku višanja ili nekog drugog voća koje volite, pola kašičice mlevenog korijandera, pola banane i jednu jabuku.

Pročitajte još: Da li su naše bake bile u pravu? Naučnici otkrili kako ČAJ OD KAMILICE deluje na telo

Blanderom od ove smese napravite homogeni napitak koji vraća energiju i čisti organizam na najbolji mogući način.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.