· · Komentari: 0
MUŠKE NAVIKE

Sad ih razumemo! Evo zašto MUŠKARCI moraju da se PRŽE na suncu

Nivo testosterona u krvi srazmerno raste u zavisnosti od nivoa vitamina D koji se nalazi u organizmu

1595785227_suncanje.jpg
Foto: Pixabay

Razlog je zdravstveni, odnosno fiziološki - nivo testosterona u krvi raste u zavisnosti od nivoa i količine vitamina D, koji poseduju.

Pročitajte još: Muškarci PARKIRAJU auto za 15 sekundi, ali ŽENE su ipak bolje U OVOJ STVARI

Pojačano izlaganje suncu garantuje veći nivo testosterona tokom cele godine

Vitalni sastojak koji telo proizvodi nakon izlaganja suncu, a koji se može dobiti i iz ribljeg ulja i mesa, je vitamin D koji je svakome neophodan za osnovne životne aktivnosti.

Šta je testosteron?
Testosteron je najvažniji muški polni hormon. Kod muškaraca je uglavnom odgovoran za razvoj seksualnih organa, formaciju i održavanja tipičnih muških karakteristika, proizvodnju sperme i kontrolu libida.

Pročitajte još: Žene, ne prihvatajte muževljevo PREZIME! U suprotnom ćete MANJE NOVCA zarađivati

Istraživači sa Medicinskog fakulteta u Gracu otkrili su da muškarci sa najmanje 30 nanograma vitamina D u mililitru krvi imaju mnogo veći nivo testosterona. Prosečna količina muških hormona tokom godine zavisi od količine upravo ovog vitamina.

Pročitajte još: Baka je htela da sa 6 godina budem PROSTITUTKA, a kad su me SILOVALI, mama je upitala "Dopustila si da ti to BESPLATNO urade?"

Nivo i testosterona i vitamina D se smanjuju sa hladinijim danima, odnosno od septembra, a svoj najniži nivo dosežu u martu kada je sunčevo zračenje najslabije.

Pročitajte još: "Moji sinovi su jeli PARADAJZ": Miona je napravila POVRTNJAK KRAJ SAVE, a ovo je njena PRIČA

- Muškarci koji na vreme osiguraju dovoljnu količinu vitamina D za celu godinu održavaju nivo testosterona, a time i libido - objašnjava Ad Brand, voditelj istraživanja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.