Oglas
· · Komentari: 0
KANABIS

Svetska zdravstvena organizacija 2021. legalizuje MARIHUANU?

Da li 2021. godine će kanabis i smole kanabisa biti uklonjene sa liste opojnih droga?

1609153436_Depositphotos_79413860_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Na preporuku Svetske zdravstvene organizacije (SZO) kanabis i smole kanabisa uklonjene su sa liste opojnih droga, na koju su stavljene davne 1961. godine.

Pročitajte još: Ovo će mnogima dobro doći tokom prazničnih dana: SODOM PROTIV ŽELUDAČNIH TEGOBA!

Ovim činom, kanabis se posle gotovo šest decenija skida sa spiska najopasnijih opojnih droga, na kojoj je bio uz, na primer, heroin. Ova promena klasifikacije mogla bi da znači olakšavanje istraživanja korišćenja marihuane u medicinske svrhe.

Za početak, straživanja će biti olakšana...
Sedište je u Beču
Komisija Ujedinjenih nacija za opojne droge inače ima 53 države članice, a baza joj je u Beču.

Kako piše "NJujork tajms", stručnjaci kažu da ova promena neće uticati na smanjenje međunarodne kontrole vezane za kanabis, jer i dalje svaka zemlja ima svoje zakonske regulative po kojima klasifikuje marihuanu. Ipak, ova promena ima simboličku snagu za one koji tvrde da su zakoni zemalja vezani za ovu biljku zastareli.

Pročitajte još: Danima ste u kući, samo što ne EKSLODIRATE! Cvekla i još pet domaćih lekova rešavaju nadutost

Zbog toga bi se dodatno mogla podstaknuti medicinska istraživanja marihuane, ali i "pogurati" napori za njenu legalizaciju.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas