Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVLJE

Upalu sinusa lečite inhaliranjem pomoću ovog lekovitog bilja

Upala sinusa obično je praćena velikom količinom sekreta koja se sliva kroz nos. Uz ovaj simptom neretko se javlja i pritisak u glavi, kao i glavobolja

1620306529_limun.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Da biste ubrzali oporavak fitoterapeuti preporučuju inhaliranje i kreme na bazi lekovitog bilja. Moćni bosiljak Dve kašike bosiljka prelijte sa pet decilitara ključale vode i ostavite poklopljeno da odstoji 10 minuta.

Pročitajte još: Srpska naučnica objasnila sve! 3 STVARI određuju da li će nas KORONA NAPASTI

Kada je čaj odstajao, procedite i zagrejte ga. Paru inhalirajte kroz nos. Ponovite više puta u toku dana. Krema za lakše disanje U 10 ml gela od aloa vere dodajte po 16 kapi etarskog ulja bora i eukaliptusa. Dobro promešajte drvenom kašičicom. Nanosite vrlo malu količinu kreme u nozdrve, masirajte koren nosa i područje oko nosa da biste brzo osetili olakšanje u disanju i izbacivanju sluzi.

Preporučuje se dva do tri puta dnevno, pogotovo pre spavanja

Protiv gnojne upale U slučaju pojave bakterija i gnoja u sinusnim šupljinama, savet je mirovanje uz antibiotike. Od pomoći može da bude i stavljanje vrućih, kuvanih jaja sa obe strane nosa.

Takođe, preporučuje se nekoliko puta dnevno ušmrkavanje mlake slane vode ili blagog čaja od kamilice i bokvice. Skuvajte krompir u ljusci i ocedite vodu. Nagnite se nad posudu, prekrijte glavu peškirom i udišite vrelu paru što je moguće brže.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas