Oglas
· · Komentari: 0
Za VIP klijentelu

Oružje kao urkas STATUSNI SIMBOL (FOTO)

Pištolji Najthouk Kastum odišu kvalitetom i ekskluzivnošću, predstavljaju vrhunske primerke oružarstva sa izvrsnim performansama, ali ne može svako da ih priušti

1616159957_VIP.jpg
VIP - foto: "Najthouk"
Oglas

Kompanija "Najthouk" krenula je s ambicioznim ciljem - na prezasićenom trzištu ponuditi tradicionalne modele oružja zasnovanog na M1911, ali vrhunskog kvaliteta. Korišćenje najboljih dostupnih materijala, visoka preciznost izrade, angažovanje iskusnih majstora svakako su doprineli prestižu kompanije. Ali su i podigli cenu iznad očekivanja... 

Pročitajte još: Raritet svetskih razmera (FOTO)

Dizajniran za nežniji pol - "aksesoar" Lejdi Houk po ceni od oko 4.800 dolara, foto: "Najthouk"

Začudo, to se pokazalo kao dobra stvar jer su kupci skloni da visoku cenu izjednače sa visokim kvalitetom. Usledio je niz dobro prihvaćenih modela različite namene, naravno, uvek visoke klase i prepoznatljivog dizajna. 

Pištolj Najthouk M1911 podrazumeva standardizovane dimenzije po "militari" merama ali i jedinstven izgled. Posebno oblikovane ureze za povlačenje navlake pri repetiranju, vertikalan okidač sa diskretno isturenim donjim delom zarad bolje kontrole, karakteristično izbrušene ivice, savršen finiš...

Uz luksuzan automobil, skupocen časovnik i dijamantsku dugmad za manžetne, novi simbol bogatstva i stila je ručno rađeno oružje jedinstvenog dizajna i besprekorne efikasnosti

Ideja vodilja kod izrade ograničene serije druge gene racije kastom modela VIP Agent, bila je "izuzetnost" (ekselens) koja se kod proizvođača oružja povezuje sa maksimumom performansi. Novi pištolj predstavlja jedinstvenu kombinaciju "stare škole" izrade i finiširanja oružja, ali od modernih materijala i uz učešće najsvremenijeg mašinskog parka. Rezultat je oružje zaista jedinstvenog izgleda i besprekorne funkcije. 

Blek VIP sa nenametljivom gravurom, foto: "Najthouk"

Novi model nudi ponešto od svega što biste mogli poželeti. Osnovni elementi poput rama i navlake izrađeni su glodanjem i brušenjem od otkivka alatnog čelika. Navlaka je dobila naročitu završnu obradu, tzv. case hardened finiš koji površini metala daje mermerni izgled sa intenzivnim bojama koje se prelivaju, a dobija se starim, tradicionalnim postupkom koji je nekada bio završni deo procesa kaljenja. 

Šare nastale na ovaj način jedinstvene su i neponovljive, poput pahuljica ili otiska prstiju. Ručno poliranje do visokog sjaja na kraju ostavlja utisak da je deo izliven od stakla. Na ovaj način, nekada je izrađivano skupoceno oružje na crni barut po individualnim narudžbinama, a sada je ponovo popularno (moda se vraća, zar ne) i naravno, nije svima dostupno. 

Ovi superlativni primerci koštaju između 4.500 i 8.500 dolara. To je solidna količina novca i ostavlja prostora za debate tipa da li je ijedan od tih pištolja 4-5 puta bolji od, u praksi dokazanih, Springfild  i Vilson Kombat modela. Da odmah razjasnimo - nije. Ali, onaj ko razmatra takve relacije svakako nije u ciljnoj grupi "Najthouk" klijenata.

Prednja i zadnja strana rukohvata, kao i donji deo poluge automatske kočnice, imaju krupne, horizontalne useke koji deluju neobično ali pružaju vrlo siguran hvat bez klizanja (čak i kada su šake mokre). To je neophodno jer su stranice drške (koja ima standardnu širinu) napravljene od stabilisane fosline kosti mamuta. 

Dramatičan izgled pištolja Turbull VIP 2, foto: "Najthouk"

Svaki pištolj dolazi u luksuznom pakovanju, kožom presvučenoj drvenoj kutiji postavljenoj tamno plavim somotom i sa pratećom dokumentacijom uključujući probnu metu na 25 jardi, gde grupa pogodaka predstavlja jednu proširenu rupu.

Pročitajte još: Revolver kojim je šerif Divlji Bil Hikok ustrelio 100 ljudi

Drške od fosilne kosti mamuta na modelu VIP Agent 2, foto: "Najthouk"

Bez obzira da li vam se sviđaju ovako pretenciozno izrađeni komadi, kvalitet i eksluzivnost mu se ne mogu osporiti. Predstavljeni pištolj je vrhunski primerak oružarstva sa izvrsnim performansama, ali i statusni simbol koji ne može svako da priušti, i upravo u toj činjenici leži dobar deo njegove atraktivnosti. 

Dragan Šaponjić 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas