Oglas
· · Komentari: 0

Znaci koji govore da je KRAJ: Pet KLJUČNIH signala da treba da RASKINETE sa partnerom

Ako prepoznajete sledeće znakove kod partnera vreme je da raskinete

1702478562_Foto-Shuterstock-raskid.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Kada prekinuti vezu? Koji je to trenutak kada je potreban raskidi kada treba krenuti dalje? Putovanje kroz vezu je uzbudljivo, ali često puno izazova i iskušenja. U zdravoj vezi, partneri brinu jedno o drugome, podržavaju se, raste kao pojedinci, obraćaju pažnju na potrebe jedni drugih i neguju snažnu povezanost. Ipak, može biti faza kada se veza nađe na ozbiljnim ispitima, koji postavljaju pitanje održivosti i stabilnosti. U ovakvim trenucima postaje ključno prepoznati znakove koji jasno ukazuju da bi bilo najbolje razmisliti o kraju partnerske veze. Otkrivamo pet ključnih signala, koji upozoravaju da je možda došlo vreme za raskid veze. 

1. Toksična komunikacija

Toksična komunikacija često je prvi znak da u vezi nešto nije u redu. Umesto da razmena reči bude sredstvo razumevanja i rešavanja sukoba, reči postaju oruđe za nanošenje bola. Ako se povremeni sukobi pretvore u stalno stanje nestrpljenja i toksične razgpovore koje ne znate kako da okončate, to je jasan znak da je veza na opasnom terenu.

2. Narušeno poverenje i nepoštenje

Poverenje je temelj svake zdrave veze. Kada partneri počnu da skrivaju tajne ili biraju laži, stvara se provalija koju je teško premostiti. Otvoreno izražavanje želja, potreba i osećanja postaje otežano, što dovodi do gubitka intimnosti između partnera.

3. Nesigurnost i zanemarivanje potreba

Zanemarivanje partnerovih emocionalnihpotreba znak je da u vezi nedostaje pažnje i brige. Kada partner postane ravnodušan prema osećanjima i potrebama drugoga, na kraju se gubi veza koja je ključna za održivost partnerstva.

4. Agresivno ponašanje

Ispadi besa, verbalno ili fizičko nasilje nikako nisu prihvatljivi u partnerskom odnosu. Agresivno ponašanje ne samo da uzrokuje direktnu štetu, već i uništava temelje poverenja i sigurnosti u vezi.

5. Neuspešni pokušaji obnavljanja odnosa

Kada partneri već nekoliko puta pokušavaju da poprave odnos, ali svaki pokušaj bude neuspešan, to je upozorenje da problemi koji leže u pozadini možda više nisu rešivi. Važno je razumeti kada krenuti dalje i prekinuti vezu ako nema trajnih pozitivnih promena.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas