· · Komentari: 0

Da li ste znali da vaša MAČKA može videti stvari koje su NEVIDLJIVE? Evo i koje...

Mačke su najmisterioznije životinje na planeti.

1645486354_maine-coon-gfcf7d9097_640.jpg
Foto: Pixabay

Mačke se od davnina smatraju simbolima misterije i misticizma, kako zbog svog elegantnog držanja, fleksibilnosti tela, ali i neobičnog pogleda punog misterije i nepoznanice.

Nedavna naučna istraživanja pokazuju da postoji još jedan razlog zašto mačke nose titulu “misterioznih” stvorenja. Mačke, naime, mogu videti stvari koje su našim očima nevidljive!

U tom misterioznom pogledu ima mnogo toga što vlasnici mačaka možda nisu znali, ali što je naučno istraženo i dokazano. Naime, nedavna naučna istraživanja pokazuju da postoji još jedan razlog zašto mačke nose titulu “misterioznih” stvorenja. Mačke, naime, mogu videti stvari koje su našim očima nevidljive!

Pročitajte još: Fatalan, šarmantan i neverovatno pametan: Da li znate ko je bio prvi BEOGRADSKI PLEJBOJ - Zaveo je tri najlepše Jugoslovenke, pa im slomio srce

Mačke, kao i neke druge životinje, imaju sposobnost videti psihodelične pruge na cvetovima koje su nevidljive ljudskom oku. Naime, tajna supervida je UV svetlost. Prema nedavnom istraživanju, mačke, kao i psi te još neke životinje, mogu vijeti ovu vrstu svetlosti koja je ljudima nevidljiva.

Mačke, psi i jeleni mogu u snegu svojim očima videti životinju belog krzna, dok čovek vidi samo beli sneg...

- Postoji mnogo stvari koje reflektuju UV zračenje, što su neke osetljive životinje u stanju videti, za razliku od nas. Na primer, to mogu biti neki uzorci na cveću koji pokazuju gde se nalazi nektar, ili tragovi urina životinje. Takođe, jelen ne može videti belo krzno polarnog medveda, ali može videti UV zračenje koje reflektuje sneg - rekao je Ronald Douglas, profesor biologije na Univerzitetu u Londonu.  

Pročitajte još: "Umreću s ožiljkom zbog Danilove nesreće": Nataša Bekvalac otvorila dušu o BIVŠIM MUŽEVIMA

Znači mačke, psi i jeleni mogu u snegu svojim očima videti životinju belog krzna, dok čovek vidi samo beli sneg.

S druge strane postoji verovanje koje je podržano i u nekim drevnim tradicijama kako su mačke sposobne videti suptilna bića, poput duhova. Stoga ako primetite da vaša mačka baš zuri u prazno ili pogledom prati nešto nevidljivo u zraku, možda je to znak da vam je potrebno energetsko čišćenje prostora.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.