Oglas
· · Komentari: 0
kućni ljubimac

Koliko često bi trebalo da kupate psa? Ovo je znak da je previše

Koje su vaše rutine održavanje higijene kod psa?

1646212177_dog-g62e5c0f17_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Jedino rešenje za sprečavanje bakterija i drugih mikroorganizama kod pasa je redovno kupanje. Međutim, koliko često bi zaista trebalo da kupate psa da biste izbegli uobičajenu grešku vlasnika kućnih ljubimaca? 

Kupanje psa

Idealna rutina kupanja svakog psa je jedinstvena. Opšte pravilo je da svog psa kupate jednom mesečno. Međutim, ovo treba prilagoditi na osnovu rase, načina života i bilo kakvih zdravstvenih ili kožnih problema.

Pročitajte još: Koji su znaci da pas teško podnosi samoću i kako da mu pomognete?

Rase za koje se zna da imaju masno krzno i mnogi dugodlaki psi zahtevajuu češće kupanje kako bi im dlaka bila sjajna i čista. Takođe, svaki put kada pas pliva ili skače u lokvici blata, bitno je da se okupa kako bi se sprečile potencijalne infekcije. Svakako, imajte na umu da prekomerno kupanje može dovesti do isto toliko problema. Prečesto pranje uklanja važna ulja sa kože i krzna pasa, što može uticati na zdravlje njihove dlake i može da izazove iritaciju kože. Ako primetite suvu kožu koja se ljušti, razmislite o smanjenju kupanja.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas