· · Komentari: 0
LEPOTA

Rešenje za ŽENSKE MUKE: Evo kako se rešiti naduvenosti lica

Da li je završen niz zimskih praznika koji ostavljaju trag na vašem licu u pravom smislu te reči?

1675894181_1675521840_shutterstock_2142010179-tapkanje-naslovna-lice-63e41da5b22e6.jpg
Foto: Shutterstock

Mnogi su posle dugih praznika primetili povećanje nadutosti i pogoršanje tena. Dobra vest je da se možete vratiti u rad prilično brzo ako se pridržavate nekoliko uslova.

Pročitajte još: Četiri načina da zaštitite kosu dok spavate: Da li je svaki put očešljate?

Prvo se vratite na uobičajeni obrazac spavanja i buđenja tako što ćete otići u krevet najkasnije do 23 sata. Ovo će pomoći u jačanju procesa oporavka tela. Drugo, ograničite unos kuhinjske soli, koja zadržava tečnost u telu, povećavajući otok. Treće, ako postoje "kese" ispod očiju, koristite ohlađene flastere. Četvrto, masirajte kockama leda duž masažnih linija lica. To će koži dati ton i odmoran izgled, a efekat u kombinaciji sa alginatnom maskom obećava da će biti prosto fantastičan.

Pročitajte još: Frizer savetuje: Ova frizura će vam dati mlađi izgled, a evo koja tehnika farbanja je idealna ukoliko imate sede

Ali ovo su, imajte na umu, hitne mere koje će vam omogućiti da vratite svežinu svom licu ovde i sada. Ako želite da očuvate i očuvate mladost kože na duge staze, sledite ova jednostavna pravila:

  • Pijte dovoljno čiste vode;
  • Jedite Omega-3, kao i vitamine A, E i C, koji čuvaju vodeno-lipidni omotač i moćni su antioksidansi;
  • Povećajte količinu masne ribe, orašastih plodova, svežeg povrća i voća u ishrani;
  • Ograničite unos konzervirane hrane i hrane koja sadrži veštačke aditive;
  • Minimizirajte količinu lako svarljivih ugljenih hidrata koji povećavaju upale na koži (da ne spominjemo povećanje telesne težine).

Pročitajte još: Često ste pod stresom? Ove namirnice vam mogu ublažiti osećaj napetosti

Nova godina je vreme ne samo da započnete novi život, već i da se oslobodite loših navika. Ako pušite, odmah prestanite. Na kraju krajeva, pušenje smanjuje dotok krvi u kožu, pogoršava njenu boju, izaziva prevremeno starenje.

Bonus video:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.