Oglas
· · Komentari: 0
KORISNO

"Dvostruko čišćenje" kao najbolja metoda za čistu kožu lica: Evo kako da je pravilno primenite

Očistite kožu temeljno ovom metodom.

1610460719_Depositphotos_173512186_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Što se tiče složenih rutina nege kože, dvostruko čišćenje je jedino pravo i sigurno. Ako se pitate u čemu je poenta i da li je vredno dodatnog napora, razmislite o ovome: svaki korak koji uradite nakon čišćenja suvišan je ako prethodno niste dobro i temeljno očistili kožu - superherojski serum neće delovati ako je koža i dalje pod šminkom.

Pročitajte još: Sve o kremama za područje oko očiju: Da li ste znali da se nanose samo jednim prstom?

Znate kako kažu - bolje je biti na sigurnom - zato budite temeljni u čišnjenju kože lice, posebno ako ste koristili šminku. Prvi korak efikasno uklanja šminku, prljavšinu pre nego što započnete drugi korak dubinskog čišćenja. 

Prvo čišćenje: Prvi korak je uklanjanje šminke, što verovatno svi noću radite. Ideja je da se u ovom delu koriste proizvodi na bazi ulja, na primer ulje za čišćenje ili balzami. Micelarna voda je takoće veliki favorit - posebno za uklanjanje šminke oko očiju. Ovi masni proizvodi pokupiće prljavštinu, šminku i višak sebuma.

Pročitajte još: Priuštite svom licu KRALJEVSKI TRETMAN: Donosimo vam tri maske za svaki tip kože

Drugo čišćenje: Sada kada se uklonili šminku, bavite se zapravo čišćenjem kože. Tokom ovog koraka, umesto da koristite teške proizvode, trebalo bi da koristite hranljiva sredstva za čišćenje. Potražite formule koje umiruju i koje su idealne za vaš tip kože. U ovom koraku možete dodati i neke dodatne aktivne sastojke, na primer, salicilnu kiselinu ili AHA. Koji god da izaberete, temeljno ga umasirajte u kožu i isperite.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas