· · Komentari: 0
PROLEĆE

Jedini materijal koji NIKADA neće izaći iz mode, a mantil skrojen od njega je veličanstven (FOTO)

Mantili su simbol proleća, jer su uvek spremnid a zaštite od kiše i vetra.

1615192454_GlavnaDepozit.png
Foto: Depozitfoto

Ako bismo morali da odaberemo samo jedan materijal koji nikada ne izlazi, niti će izaći iz mode, to bi sasvim sigurno bila koža. Ne zna se kom komadu odeće ili obuće ona bolje "stoji", a u danima pred nama najčešće će se nalaziti na mantilima.

Pročitajte još: Mnogi muškarci koriste KOREKTOR za lice, a mnoge i poznajete!

Foto: EPA

Nema boljeg vremenskog perioda za njih, od prelaska iz kasne zime u rano proleće, kada ćete se, samo izborom odeće koja će se naći ispod, manje ili više utopljavati.

Jer kožni mantili, sami po sebi, ne greju dovoljno, čak i kada imaju postavu.

Prelazna godišnja doba su vreme mantila.

Za broj veća moda nije zaobišla ni ovaj odevni predmet, pa će damama sasvim dobro pristajati modeli koji bi bili taman i njihovim izabranicima.

Razliku u kroju najviše naglašavaju rukavi, koji su u najvećem broju slučajeva uži i dopiru do pola nadlanice, kao i ramena, koja mogu boti naglašeno zaobljena i spuštena.

Foto: Depozit

Pročitajte još: Moda na poslu: Zaboravite uniformisanost imamo TRI ideje za vas

Visoki reveri i kragne krase gotovo sve modele, dok struk može biti izrazito naglašen, ali i potpuno neprimetan kada je reč o mantilima ravnog kroja. Uglavnom su duži, do ispod kolena, a ako su kraći onda pokrivaju tek pola butine.

Visoki reveri su obavezni, dužina je do kolena, a boje: braon, kamel, petrolejplava, ljubičasta, bordo, teget...

Možete ih nositi nonšalantno ogrnute, raskopčane ili potpuno zakopčane, što najbolje izgleda na strukiranim modelima. Što se tiče boja, najdominantnija je braon, takozvana kamel, a uz nju su u trendu i petrolejplava, maslinastozelena, te tamne nijanse poput ljubičaste, bordo i teget.

Pročitaje još: Na pistama je vrelo, ali na ulicama STOKHOLMA se DIKTIRAJU TRENDOVI! Evo šta je u modi na severu Evrope (FOTO)

Mada na prvi pogled može delovati grubo, veoma originalno izgleda kada obučete kožni mantil preko odeće od istog materijala, bilo da je reč samo o sakou ili celom kompletu. U tom slučaju, ženstvenost možete naglasiti tašnom koja, takođe, može biti od kože.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.