· · Komentari: 0

Kako se računa IDEALNA VISINA ŠTIKLE: U njima vas noge neće boleti

Jednostavan način računanja dovešće vas do idealne visine štikle

1674737529_shutterstock_2090553079.jpg
Foto: Shutterstock

Visoke potpetice mogu da budu krive za zdravstvene probleme poput čukljeva ili bolova u leđima. Ipak, mnoge dame ih rado nose jer brojni komadi odeće uz njih izgledaju lepše, a mi vitko. Ne morate da se odričete obuće koje imaju visoke potpetice već možete da prilagodite visinu svojoj građi.

Idealna visina štikle

Tri načina da odaberete pravu visinu potpetice koju možete udobno da nosite tokom celog dana:

Visina pete za svakodnevno nošenje

Ova metoda će vam pomoći da odredite najzdraviju visinu potpetice koju ćete nositi za posao ili tokom drugih obaveza u toku dana. Potrebno je da izmerite stopalo i da dužinu stopala podelite sa brojem 7. Neki lekari kažu da štikle ne bi trebalo da budu veće od 4 cm ako ih nosite svakodnevno.

Savršena visina pete

Suština ove formule je da savršene potpetice treba da budu dovoljno visoke da stvore idealan odnos dužine nogu i visine. Računate tako što visinu podelite sa visinom nogu i oduzmete od broja 1,61, a zatim dobijeni broj pomnožite sa 10, piše Bright Side.

Maksimalna visina potpetice

Sedite na stolicu sa ispruženom nogom. Opustite stopalo i ne upirite prste. Izmerite rastojanje od pete do prednjeg dela stopala (do dela koji dodiruje zemlju kada ste na štiklama). Ovo merenje ukazuje na prirodni nagib vašeg stopala i idealnu visinu štikle. Broj koji dobijete i vaša idealna visina cipela. Za većinu žena, maksimalna visina obuće bila bi od 7 do 9 cm.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.