Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

Oni su POPULARNI, ali NIKAKO ih ne smete isprobati

Društvene mreže vrve od raznih neobičnih saveta za negu lica, tela, kose, make-up...

1610725452_Depositphotos_137858212_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Ali ako je nešto na Internetu trend, to ne znači i da je nužno dobro za vas. Neki od saveta koji su postali hit, mogu ozbiljno da naštete vašem zdravlju, ma koliko god bili popularni i zvučali zanimljivo. Evo šta nikako ne biste smeli  da isprobate:

Istiskivanje mitesera zubnim koncem

Isti učinak imaće i bilo koja tečnost za čišćenje lica, osim što će zubni konac na licu ostaviti sitne crvene crte, što sigurno ne želite. Zato radije preskočite ovaj trik, a ako baš imate ozbiljnih problema s licem, koje ne možete da rešite klasičnim proizvodima iz drogerija, obratite se dermatologu.

Pročitajte još: Zaboravite BOTOKS! Bacite se na ova tri vitamina

Korišćenje roll-on dezodoransa umesto prajmera na licu

Dezodoransi obično sadrže aluminijumske soli i imaju poprilično jake mirise koji mogu jako da iziritiraju kožu lica, uzrokuju crvenilo, mrlje i upalne akne. Takođe, jedna od neizbežnih posledica korišćenja dezodoransa na licu jeste i preterano isušivanje kože. Držite se pravih primera, a antiperspirante ostavite za korišćenje ispod pazuha.

Foto: Depozit

Pročitajte još: Usporite starenje kože vrata: Dve navike treba uvrstiti u svakodnevnicu

Posvetljivanje pazuha sodom bikarbonom i limunom

Koliko god zvučao suludo, ovaj beauty-savet jedno vreme na internetu je bio veliki hit. Ali trljanje osetljive kože ispod pazuha sodom bikarbonom i limunom može da prouzrokuje razne iritacije i izazove crvenilo, osip i svrabež.

Pročitajte još: Sve o gelovima za negu kože: Zašto su ispred krema?

Izbeljivanje zuba sodom bikarbonom

Ovaj savet preporučio je čak i poznati doktor Oz, ali ubrzo je naišao na kritike stomatologa širom sveta. Oni su potvrdili da ćete tako brzo izbeliti zube, ali i oštetiti zubnu gleđ, pa će zubi biti puno osetljiviji i lakše se kvariti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas