· · Komentari: 0
SAVETI

Ove tri stvari kosi vraćaju potpuni sjaj

Izbegavajte preparate koji sadrže alkohol

1605708641_kosa.jpg
Foto: depositphotos

Preparate na bazi alkohola treba izbegaati, jer isušuju i skidaju prirodna ulja sa vlasi. 

Pročitajte još: Pogrešna nega dovodi do LOŠE KOSE, a rešenje se krije u samo jednom koraku

Vruća voda odvara vlasi i čini ih lomljivim, zbog toga je najbolje kosu ispirati mlakom vodom. Ona će zatvoriti kutikule i sprečiti isušivanje, a samim tim će vam se i kosi vratiti mekoća i sjaj. Ulja blagotvorno đeluju na kosu, a najbolji izbor su ulje avokada, kokosovo ili maslinovo ulje. Treba ga zagrejati i mlako naneti na kosu. Preko toga treba staviti plastičnu kapu za tuširanje i ostaviti da deluje sat vremena pre ispiranja.
   
    

Za češljanje su najbolje okrugle četke sa zupcima od prirodnih vlakana. One ravnomerno raspoređuju prirodna ulja od korena do vrhova. To kosu čini sjajnom. Jednom nedeljno se preporučuje da koristite maske. Dovoljno je pomešati osam jagoda s jednom kašikom majoneze, naneti na opranu kosu i ostaviti pet do 10 minuta pre ispiranja.


 Foto: despositos   

Kosu bi bilo najbolje što češće sušiti prirodnim putem, ali ako to nije uvek moguće, najbolje je koristiti fen za kosu na programu s hladnim vazduhom.
    

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.