Oglas
· · Komentari: 0
KOSA

Ponovo rade frizeri: Pod hitno ošišajte kosu SVEĆOM

Zima je otišla i kalendarski, pa sitno brojimo do sunčanih dana kada ćemo sasvim skinuti kape i kapuljače, raspustiti kosu i dozvoliti joj da zasija u punom sjaju. Da li će tako i zaista biti?

1616402410_Depositphotos_201326470_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Milan Babović, frizer, kaže da ako je nega kose u zimskom periodu bila slabija, teško da će zablistati s prolećem, a uz to stižu i nove "nevolje".

Pročitajte još: Šest iznenađujućih načina za korišćenje MASLINOVOG ULJA u domovima

- Zima sa sobom nosi mnogo pretnji po zdravlje vlasi - navodi stručnjak za negu i lepotu kose. - Hladan i suv vazduh menja strukturu dlake, pa postaje tanja, sklonija pucanju i oštećenjima. Pritom, i proleće donosi jednu drugu vrstu neprijatnosti - opadanje kose.

Zima je istanjila, a u proleće opada kosa...
Milan Babović Foto: Privatna arhiva

To je, kao i jesen, period godine koji je rezervisan za fiziološku obnovu folikula. Tada kosa pojačano opada i neophodna joj je posebna pažnja.

Blago skratite krajeve

Frizer kaže da, na svu sreću, postoji mnogo načina da se kosa obnovi, da joj se u danima koji su pred nama vrate sjaj i lepota. Za početak, tu je obavezno blago skraćivanje krajeva, koje ne znači drastičnu promenu dužine, a vlasima će i te kako prijati.

Pročitajte još: Uklonite šminku na potpuno prirodan način pomoću namirnica koje imate u kući

Bez hemije, malo odmor
Sagovornik napominje da posle svakog regenerativnog tretmana ne bi trebalo da koristimo jaku hemiju, agresivne preparate i boje. Blagi prelivi koji će vratiti živost i sjaj kosi uvek su dobro rešenje. A trebalo bi da obratimo pažnju i na češljanje.

Sagovornik zatim preporučuje da izaberemo neki od tretmana prirodnim uljima, u zavisnosti od tipa kose i kože glave.

Ovi tretmani su delotvorni kod pojačanog rasta kose, rešavanja peruti ili opadanja kose. Zbog aromaterapije, vrlo pozitivno utiču i na psihu.

Kosa obožava keratin!

Pročitajte još: MODNI STRUČNJACI SAVETUJU: Ovo je osnovno pravilo o nošenju hulahopki

Pravi izbor bi bio i tretman keratinom. U pitanju su specijalne emulzije koje u sebi imaju više od 80 odsto keratina, belančevine koja je glavna u sastavu dlake i obično se izdvaja iz runa ovaca. Kada se tretman radi kvalitetnim i originalnim preparatom, uz nadzor profesionalaca, potpuno je bezbedan.

Foto: Manje hemije i manje fena Foto: Depozit

- Kraljica regenerativnih tretmana je i velaterapija ili popularno rečeno - šišanje plamenom sveće. Tako se skidaju oštećenja sa dlake, "zapečate" se krajevi, pa se kosa teže lista i sve to se dešava bez menjanja dužine, što je mnogim damama važno - objašnjava frizer.

Pročitajte još: Budite prave zavodnice: Šminka koja je u trendu ovog proleća

Od krajeva ka korenu
- Kosu češljajte od krajeva ka korenu, naročito ako je mokra. Hemijske veze u vlažnim vlasima su najslabije i ona je sklona pucanju ako joj se pristupa previše agresivno - upozorava stručnjak.

I na kraju, Milan Babović podseća da kosa mnogo govori o našoj ličnosti i životnim navikama, iako je u trci za svakodnevnim obavezama često zanemarujemo.

Kosa je danas statusni simbol, dakle...

- Nemojte da zaboravite da je u modernom vremenu kosa i važan "asesoar" i vrlo često statusni simbol. Zbog toga bi trebalo odgovorno da se ophodimo prema njoj, baš kao i prema celom telu - kaže frizer.

Pročitajte još: Kako postići mačkasti izgled očiju (VIDEO)

- Ishrana je takođe važan faktor za zdrav izgled kose, a prvenstveno tu mislimo na svakodnevni unos voća i povrća, odnosno vitamina, minerala i vlakana. To znači da bez tretiranja i spolja i iznutra, nema lepe kose - kaže frizer.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas