· · Komentari: 0
BJUTI SAVET

Semenke LANA su eliksir MLADOSTI: Napravite sami masku protiv BORA

Rezultati će vas oduševiti.

1632505490_flax-seed-1274944_1920.jpg
Foto: Piksabej

Semenke lana imaju brojna lekovita svojstva, a jedno od njih je poboljšanje potkožnog tkiva. Maska od ovih semenki podmlađuje masne ćelije i vraća mladalački izgled u predelu oko obraza i očiju, gde je koža najtanja i sklona pojavama prvih bora.

Maku možete napraviti kod kuće, a rezultati će vas sigurno oduševiti.

Pročitajte još: Kokosovo ulje može da OŠTETI kosu, ako se nepravilno koristi

Redovnim korišćenjem ove maske lice će bit tonirano, hidrirano i zategnuto. Takođe ćete umanjiti široke pore i rešićete se viška sebuma, ukoliko imate masnu kožu.

Ova maska se pravi jednostavno, a pred semenki lana trebaće vam samo voda.

Recept za masku od semenki lana

Kašiku semenki lana stavite u teglu i prelijte ih trećinom šolje ključale vode. Teglu zatvorite i mućkajte je nekoliko minuta. Zatim skinite poklopac, prekrijte salvetom, ubrusom ili pamučnom gazom i ostavite da odstoji do večeri.

Uveče iscetite semenke kroz pamučnu gazu, i gelastu tečnost koju budete dobili stavljajte na očišćeno lice i vrat. Kada se maska osuši na vašem licu, ponovo namažite. Ovu proceduru ponovite pet puta.

Ova maska će usporiti stvaranje bora i eliminisaće tanke linije oko očiju jer seme lana ima svojstva koja intenzivno usporavaju starenje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.