Oglas
· · Komentari: 0

Spavate sa MOKROM KOSOM? Korisnica TikToka objasnila šta sve može da se dogodi sa vlasima u tom slučaju (VIDEO)

Ako imate naviku da u krevet odlazite sa mokrom kosom, trebalo bi da prestanete sa tim

1668776505_shutterstock_1016876512-1-.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Svakoj ženi je lepa i zdrava kosa prioritet, te mnoge nanose brojne aparate ne bi li njihove vlasi izgledale sjajno i zdravo. O kosi je potrebno voditi računa, ali treba obratiti pažnju i na način sušenja.

Zbog nedostatka vremena, umora ili obaveza, neke pripadnice lepšeg pola idu u krevet neosušene kose. Osim što se mogu javiti simptomi poput glavobolje, ukočenosti vrata, lica ili bolova u uhu, postoje i drugi razlozi zbog čega bi trebalo izbegavati ovu naviku.

Na TikToku se pojavio snimak u kom jedna devojka po imenu Sidni, objašnjava da je odlašak u krevet sa mokrom kosom veoma rizičan jer povećava rizik od nastanka gljivičnih infekcija. Topla i vlažna mesta pogoduju razvoju štetnih mikroorganizama, pa nije isključena mogućnost pojave peruti, seboreje, crvenila ili osipa.

Pročitajte još: Najpoznatija mršavica na svetu dobija film: Bavila se manekenstvom pet godina, a njena rečenica se još uvek pamti (FOTO)

Spavanje sa neosušenim vlasima dalje može dovesti i do proređivanja kose i opadanja, što je noćna mora svake žene. Poželjno je i menjati položaje spavanja jer ukoliko stalno ležite u jednoj pozi povećavate rizik da dođe do opadanja kose na tom mestu.

Pored toga, povećanja je mogućnost za lomljenje kose i njeno stanjivanje. Kosa na ovaj način može postati krhkija.

@sydneyssheerstudio reasons why its bad to sleep with wet hair… 🦠🦠 #hairtips #sleepingwithwethair #hairstylistsoftiktok #dosanddonts #viraltiktok #trending ♬ Sensual Seduction - Snoop Dogg

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas