· · Komentari: 0

Stiže lepo vreme, SREDITE svoje PETE: Posle ovih trikova, nosićete SANDALE bez STIDA!

Leto je na pomolu, sredite svoje ispucale pete i pripremite svoja stopala za najelegantniju obuću koja će obeležiti sezonu.

1617711869_pete.jpg
Foto; Depozit

Polako se skida prašina sa kutija u kojima smo na kraju prošlog leta odložili omiljene sandale i ostavili ih da čekaju nove vrele dane. E pa, ti dani polako stižu, zato turpije u ruke i sredite svoja stopala kako bi vaša obuća izgledala besprekorno uklopljena sa vašim elegantnim i sređenim stopalom.

Kao što znamo, zima, suv vazduh i zatvorena obuća rezultiraju time da stopala najgore izgledaju nakon zime, a prvo što treba da se ukloni stari lak.

Nakon toga treba očistiti, urezati i oblikovati nokte po želji i fokusirati se na pete.

Prvo pripremite toplu kupku za omekšavanje

U lavor se sipa četiri litra vruće vode i dodaju tri velike kašike soda bikarbone. Kada se soda rastopi, stopala u kupku i treba ostati tako 20-ak minuta. Na kraju se istrljaju kamenom ili turpijom za pete i obilno se namažu hranjivom kremom ili vazelinom i treba navući čarape.

Kod jako ispucalih peta ovaj tretman treba raditi svaki dan i tako pet do sedam dana u nizu.

Potom se napravi pauza od nedelju dana i ponovi. Jednom kada se pete vrate u normalu i ponovno postanu mekane, važno ih je takvima održavati i jednom nedeljno im priuštiti ovakvu kupku i obilato mazanje kremom.

Čudesno dejstvo ulja

Ulje može delovati čudesno na kožu peta, ali kako se teško upija, najbolje je birati kreme koje ga imaju u sastavu. Obavezni sastojci dobre kreme za negu kože stopala su: ši puter, ulje čajevca, jojoba, lanolin i urea.

Ulje jojobe poznato je po hidratantnim svojstvima, odlično oponaša prirodni sebum te podstiče prirodnu, zdravu proizvodnju ulja u slojevima kože. Takođe je dobro u zadržavanju vlage u koži. Ulje čajevca, s druge strane, deluje i antigljivično i antibakterijski i pomaže ako primetite da su vam pete "požutele".

Čisti lanolin je verovatno najbrže delujući sastojak za ispucale pete i suvu kožu. To je ujedno i sredstvo za ublažavanje pa pomaže eliminisanju tvrdih začepljenja nastalih tokom godina.

Najdelotvorniji je kamen za pete

Tokom svakog kupanja ili tuširanja koža peta se mora nežno očisti kamenom za pete uz nanošenje hranjive kreme.

- Samo par minuta trljanja kamenom nakon kupanja i nikad neće biti problema sa kožom - savjetuje Jin Sun Čoi, vlasnica salona u NJujorku.

Za jako zapuštena stopala - spas je maska

Jednom do dva puta nedeljno treba na kožu pete naneti preparate uz dodatak različitog postotka salicila u kombinaciji sa ureom. Kod većih problema sa zadebljalom kožom pete tokom noći treba zamotati u najlonsku foliju nakon nanošenja ovih preparata.

Pete su deo tela koji je stalno "u upotrebi" i zbog toga su sklonije isušivanju od ostatka stopala. Inače je peta zaštićena debljim slojem kože, što još dodatno otežava hidrataciju i probijanje kreme do unutarnjih slojeva kože, što ne znači da ne možete imati lepe pete, nego da je potreban dodatni trud.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.