Oglas
· · Komentari: 0
nega

Tri saveta za negu SUVE KOŽE tokom zime: Uvedite nove rutine

Za većinu je jedna od češćih asocijacija na zimu - suva koža.

1638782464_shutterstock_1516973336.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Sa suvoćom dolazi do povećane osetljivosti i crvenila kože. Ovo je sve zbog nečega što se zove transepidermalni gubitak vode, fenomen koji se javlja kada voda u vašoj epidermi ispari u vazduh oko vaa.

Nega suve kože

Da biste održali kožu hidriranom, posebno ukoliko imate sklonost ka njenom sušenju, uvrstite nekoliko saveta u dnevnu rutinu.

Ishrana ili dodaci ishrane

Zdrava, hidrirana koža počinje iznutra sa pravim hranljivim materijama, biljnim sastojcima i ciljanim bioaktivnim sastojcima. Suplementi kolagena, na primer, obezbeđuju telu aminokiseline — gradivne blokove proteina poput kolagena i keratina. Pokazalo se da stimulišu proizvodnju kolagena i elastina tako što podržavaju fibroblaste kože. Kliničke studije o dodavanju kolagena pokazuju da uz redovnu upotrebu , podstiče nivo hidratacije vaše kože.

Pročitajte još: Najnoviji trend prilikom nanošenja pudera: Da li ste za ili protiv?

Koristite "noćnu" kremu tokom dana

Noćne kreme su više hidratantne i gušće i zato pomažu da koža ostane gipka tokom večeri. Dnevne kreme, s druge strane, nude lakši dodir. Tokom zime možete da promenite redosled, pa da noćnu kremu nosite tokom dana.

Uvek imajte kremu za ruke

Ruke prolaze kroz mnogo toga, posebno kada dođe zima. Postaju sve crvenije i ispucale kako zimski dani sve više dolaze. Dakle, hidratantna krema za ruke je neophodna, pa se trudite da uvek imate jednu kraj sebe.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas