Oglas
· · Komentari: 0
DOMAĆICE OTKRIVAJU

Jednostavno i lako: 5 TRIKOVA za pranje veša koji će vam olakšati život

Čini se da je pranje stvari vrlo jednostavno, ali može biti još jednostavnije...

1674079752_a9ceb69699a6e95c6665cd2ab70ece4e4ccabd69.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Nije dovoljno samo ubaciti stvari u mašinu za pranje veša, popuniti prašak za pranje, izabrati režim i pritisnuti dugme. Stvari se nekada rastegnu, a neke mrlje mogu ostati i nakon pranja...  Međutim, postoji mnogo trikova za pranje veša koji vam mogu pomoći da se rešite svih mrlja i još mnogo toga. 

Pročitajte još: Najčešće greške koje nesvesno pravimo prilikom ČIŠĆENJA: One mogu poništiti sav uložen trud

Kreda za mrlje od suncokretovog ulja

Suncokretovo ulje je pravi neprijatelj za svaku odeću. Mrlje od ulja je veoma teško ukloniti. Da biste ih eliminisali, morate odmah obraditi stvar belom kredom. Kreda će delimično apsorbovati mast i ostaje samo da operete odeću. Uljnim mrljama neće biti ni traga.

Vlažne maramice

Pročitajte još: Ne bacajte koru od POMORANDžE: Napravite prirodno đubrivo za BILJKE koje će pospešiti njihov RAST

Svi znaju da je potrebno odmah oprati mrlje sa odeće, a ne čekati dok se ne osuše. Ako zaprljate svoju odeću u kafiću ili restoranu i ne možete da je operete odmah, onda bi trebalo da imate pri ruci maramice za bebe. Oni će pomoći u uklanjanju mrlja sa posteljine. Ove maramice su tretirane posebnim rastvorom koji bez problema uklanja mrlje od hrane i pića.

Teniska loptca

Ponekad, nakon pranja ćebe može postati grudvasto. To se neće dogoditi ako bacite običnu tenisku lopticu u mašinu za pranje veša. Ćebe će biti savršeno ravno. Takođe, loptice se koriste za pranje donjih jakni. Vrijedno je znati da su za ove svrhe pogodne samo nove teniske loptice.

Folija

Pročitajte još: Idealno mesto za NOVOGODIŠNJU JELKU prema FENG SHUI pravilima: Birajte tri oblasti u domu

Uklanjanje statičkog elektriciteta iz odeće je veoma lako. Da biste to uradili, potrebno je da napravite kuglice od folije i bacite ih u bubanj pre pranja. Odlični su u raspršivanju statičkog elektriciteta i ne hvataju se za odeću.

Kragne za košulje

Ponekad se nakon pranja rukavi i kragne ne peru. U takvoj situaciji možete koristiti jednostavan sapun za pranje veša. Neophodno je nanijeti sapun na kragnu i rukave, zatim ostaviti 10-15 minuta i oprati u mašini za pranje veša.

Bonus video:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas